Programa Rabla Plus 2021 a fost suplimentat. Acum se pot lua tichete de 45.000 de lei sau de 20.000 lei, plus un bonus de 7.500 lei. Care sunt condițiile

26 iun. 2021
Programa Rabla Plus 2021 a fost suplimentat. Acum se pot lua tichete de 45.000 de lei sau de 20.000 lei, plus un bonus de 7.500 lei. Care sunt condițiile
Foto: Michael Fousert on Unsplash

Vești bune pentru cei care doresc să-și cumpere o mașină nouă. În acest an, programul Rabla Plus 2021 a primit cel mai mare buget din toate timpurile, de 400 de milioane de lei care în plus a mai și fost suplimentat, tocmai datorită interesului major pentru acesta.

Administraţia Fondului pentru Mediu a transmis că va adăuga 20 milioane de lei la bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus 2021, se arată într-un comunicat postat pe AFM.

Bugetul alocat Rabla Plus a fost epuizat în doar 2 luni

Decizia a venit în contextul în care bugetul inițial a fost epuizat extrem de rapid, adică în doar 2 luni din momentul lansării programului. De menționat că a crescut foarte mult interesul pentru mașinile electrice, iar scopul este ca acestea să fie achiziționate într-un număr cât mai mare pentru a proteja mediul.

De altfel, există țări care în câștiva ani vor să treacă exclusiv pe mașini electrice. În România este însă departe acel moment.

Ce ecotichete pot fi accesate

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, unul de 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei în plus doresc să renunțe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Cine dorește să se înscrie în cadrul Programului Rabla Plus, poate face acest lucru pentru ca termenul a fost extins la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.