Cum a devenit Dominic Fritz actionar Netflix. Primarul Timișoarei are o avere fabuloasa

25 ian. 2021
Cum a devenit Dominic Fritz actionar Netflix. Primarul Timișoarei are o avere fabuloasa
Dominic Fritz, primarul Timișoarei

Dominic Fritz a câștigat alegerile locale din toamna anului trecut, devenind noul primar al Timișoarei. Totuși, noul edil nu a fost primit cu brațele deschise de mai mulți oameni politici, chiar în urmă cu câteva săptămâni, acesta a avut și un conflict cu fostul primar al orașului, Nicolae Robu. 

Puțini știu însă cine este primarul Timișoarei și ce avere are. Pe lângă preocupările politice, Dominic Fritz are mai multe acțiuni care îi aduc sume frumoase în conturile bancare.

Ce avere are Dominic Fritz

Conform declarației de avere publicată pe site-ul municipalității, primarul Timișoarei deține o locuinţă de 63 de metri pătraţi în zona Iosefin din Timişoara. Pe lângă locuință, Dominic Fritz, este proprietarul terenului aferent de 50 de metri pătraţi, iar ambele au fost achiziţionate în 2015.

În ceea ce privește conturile bancare, primarul USR-PLUS are conturi atât în Germania cât și în România. În cele din străinătate are aproximativ 19.000 de euro, pe când în România doar 1.000 de lei.

Pe lângă cariera politică, Dominic Fritz a investit şi la bursă și se pare că lucrurile îi merg chiar bine. El a cumpărat acţiuni la 11 companii listate pe piaţa bursieră, printre ele fiind Netflix, Samsung, Telecom, Visa, Allianz, Amgen, Kapilendo sau Siemens.

Dacp vă întrebați la ce valoare ajung acțiunile cumpărate de edilul Timișoarei, ei bine, în total, acestea însumează 33.000 de euro, iar cei mai mulţi bani sunt la Netflix, 12.510 euro.

Câți bani a câștigat Dominic Fritz într-un singur an

Dincolo de veniturile sale, Dominic Fritz  a acordat şi un împrumut în numer personal de peste 5.000 de euro. Totodată, documentul mai arată că pe lângă împrumut, edilul Timișoarei are și o serie de datorii.

El a împrumutat în 2020, cu dată scandentă în 2021, pentru a putea face unele plăţi în timpul campaniei electorale, iar datoria lui se ridică la 87.000 de lei.

Legat de veniturile Dominic Fritz, în perioada ianuarie şi septembrie 2019, adică cu un an înainte de a deveni primar, Dominic Fritz a câştigat 41.705 euro, pe când lucra în administraţia prezidenţială din Berlin, Germania.

De asemnea, el a mai obţinut şi 8.748 de lei din închirierea apartamentului din Timişoara.

Cum a ajuns în România

Dominic Fritz a ajuns în România în anul 2003, în Timișoara. În primă fază, acesta a fost voluntar la un centru pentru copii defavorizați al Fundației Caritas, iar de atunci nu a mai vrut deloc să se întoarcă în Germania.

După ce a câștigat alegerile locale, noul primar mărturisea că a fost impresionat de România, iar acesta a fost și motivul pentru care a vrut să rămână aici.

”Un oraș unde a început Revoluția, asta pe mine când eram tânăr – dar încă în ziua de azi – m-a impresionat foarte mult și am tot revenit, aici am fondat o asociație, am construit multe proiecte sociale și culturale în Timișoara”, spunea la acel moment Dominic Fritz.

Dn anul 2012, acesta conduce asociația ”Timișoara Gospel Project” și de asemenea, de-a lungul timpului el a dirijat mai multe concerte care au strâns donații pentru Centrul de Îngrijiri Paleative din oraș.