De ce nu a votat Ion Iliescu la alegerile parlamentare. Ce rezultat a primit la testul pentru COVID-19

07 dec. 2020
De ce nu a votat Ion Iliescu la alegerile parlamentare. Ce rezultat a primit la testul pentru COVID-19

Este pentru prima oară când fostul președinte al țării, Ion Iliescu nu a votat. Deși la alegerile locale care au avut loc în urmă cu doar două luni, acesta a solicitat o urnă mobilă, acum lucrurile au luat o întorsătură complet neașteptată.

Nina Iliescu, soția fostului șef al statului a venit cu o serie de informații despre starea de sănătate a soțului ei. Aceasta a confirmat faptul că atât ea cât și Ion Iliescu și-au făcut testul pentru coronavirus, iar rezultatul a fost negativ pentru amândoi.

În ceea ce privește starea de sănătate a fostului președinte, Nina Iliescu a mărturisit că acesta se simte foarte bine, ba chiar a ieșit și din casă de trei ori într-o singură zi. Aceasta a vorbit și despre motivul pentru care cei doi nu au votat la alegerile parlamentare.

Se pare că șefa secției la care cei doi trebuiau să voteze a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, așa că cei doi au decis să spună pas la votul din acest an.

”Se simte bine, suntem acasa, suntem in ordine. Vineri a și ieșit din casă de trei ori că a trebuit să meargă la medicul stomatolog, să-și repare o măsea.

Nuu, nu , nu avem coronavirus, am facut testul si nu avem. Nu am cerut urna mobila de data asta. (…) Și după aia am constatat ca sefa sectiei respective a avut coronavirus si de regula șefa venea cu urna. Și am zis să ne învățm minte, nu mai cerem”, a mărturisit Nina Iliescu, pentru Realitatea.

Familia Iliescu este ajutată pe timp de pandemie

Soția lui Ion Iliescu a mai povestit că cei doi au foarte mare grijă de ei, iar odată pe săptămână se face curățenie generală în toată casa. De asemenea, cei de la SPP au grijă să se dezinfecteze pe mâini când intră în casă și mereu poartă masca de protecție pentru a-i proteja pe cei doi soți.

”În general nu am iesit, nu am iesit, dar am avut….avem si un ajutor in gospodarie. De 4 ori pe saptamana, o zi pe saptamana facem curatenie generala cu ajutorul unei firme care trimite 2 doamne, nici ele nu au, nici noi nu avem. Băieții de la SPP întotdeauna intră cu masca si se dezinfectează pe mâini.

Cu sanatatea ca la 90 de ani, cand o sa ajungeti la 90 de ani o sa va aduceti aminte cum am fost eu”, a mai spus Nina Iliescu.