Cine este creatorul aplicației TikTok. Are o avere impresionantă și se ascunde de lumina reflectoarelor

23 ian. 2021
Cine este creatorul aplicației TikTok. Are o avere impresionantă și se ascunde de lumina reflectoarelor
Zhang Yiming, fondatorul Tik Tok. Foto: Tha Star

Se poate spune că Tik Tok este în prezent aplicația momentului. Din ce în ce mai mulți internauți o folosesc, iar în anumite țări, aplicația a stârnit deja un val de controverse. Puțini știu însă cine se ascunde în spatele aplicației care a strâns milioane de utilizatori.

TikTok este la momentul actual una dintre cele mai îndrăgite aplicații. La scurt timp de la lansare, aceasta a reușit să acapareze întreaga planetă, iar milioane de oameni sunt activi în fiecare moment.

Cine este creatorul TikTok

Cine este însă omul din spatele acestei aplicații? Zhang Yiming este numele lui și are doar 35 de ani. În ceea ce privește viața sa privată, Zhang Yiming a preferat să țină acest lucru doar pentru el.

La momentul actual nu se știe decât că acesta locuiește în Beijing și nu se știe dacă mai alte și alte afaceri pe lângă aplicația care acaparat întreaga lume.

Aplicația TikTok

Deși în primă fază, acesta avea alte planuri pentru aplicația preferată a internauților, lucrurile au evoluat mai mult decât s-ar fi așteptat chiar și el.

La început, TikTok a pornit sub alt nume, însă a căpătat o popularitate mai mare decât oricine s-ar fi așteptat.

Cu alte cuvinte, inițial Tik Tok se numea ”A.me” și a fost lansată în luna septembrie din 2016. Aplicația poate fi folosită pentru crearea mai multor genuri de videoclipuri scurte. Nimeni nu se aștepta însă, ca în doar un an de zile, aplicația să depășească granițele țării și să se extindă atât de repede.

Ce avere are fondatorul TikTok

Odată cu lansarea acesteia în afara Chinei, aplicația și-a schimbat numele și a devenit TikTok, iar acest lucru i-a adus fondatorului Zhang Yiming o avere impresionantă în conturi.

Dacă vă întrebați ce venituri i-a adus aplicația TikTok lui Zhang Yiming, ei bine, sumele sunt impresionante. Conform estimărilor făcute de analiștii Forbes, averea creatorului TikTok este la momentul actual de 16,2 milioane de dolari.

Totuși, aceștia au mai precizat că este posibil ca suma să fie una mult mai mare, dat fiind faptul că aplicația continuă să devină virală.

Un alt lucru important de știut este faptul că, fondatorul aplicației TikTok este în prezent situată într-un top important, fiind pe locul 13 dintre cei mai bogați oameni ai Chinei.