Anunț important de la Netflix pentru toți abonații săi! De ce vor aceștia beneficia în fiecare lună? Compania a ajuns la un număr record de abobați și un profit imens

21 ian. 2021
Anunț important de la Netflix pentru toți abonații săi! De ce vor aceștia beneficia în fiecare lună? Compania a ajuns la un număr record de abobați și un profit imens
Netflix are în prezent peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume

Dacă pe unii pandemia i-a ruinat, ei bine pe alții i-a ajutat nu numai să-și atingă obiectivele, ci să le și depășească. Printre companiile care au câștigat în urma epidemiei se numără și Netflix, gigantul care aa încheiat anul 2020 cu un profit net record de 2,761 miliarde dolari, cu 48% mai mare faţă de cel din anul precedent.

Pentru prima dată de la înființare a reușit și să depășească numărul de 200 de milioane de abonaţi, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. În anul 2020, pentru că oamenii au fost nevoiță să respecte numeroase restricții și deci implicit să-și petreacă mult timp în casă, numărul noilor abonați ai Netflix a crescut cu 37 de milioane de utilizatori.

Câți abonați are Netflix în prezent și ce profit net a obținut în anul 2020

Astfel, compania a ajuns la un total de 203,7 milioane de abonaţi la sfârșitul anului 2020, în ciuda concurenței puternice pe care a avut-o de înfruntat.  Și Disney a înregistrat un succes important cu platforma sa digitală.

Din punct de vedere al încasărilor, Netflix are numai motive de bucurie, pentru că a câștigat 25 de miliarde de dolari, cu aproape 5 miliarde de dolari mai mult comparativ cu  2019, când a reușit 20,1. De asemenea, în ultimul trimestru a reușit să factureze 6,644 miliarde dolari, față de 5,467 miliarde dolari cu un an înainte.

Investitorii au fost încântați să afle rezultatele companiei, ale cărei acţiuni s-au apreciat după publicarea acestora, la închiderea bursei. Astfel, în operaţiunile electronice de după încheierea sesiunii bursiere, titlurile Netflix au câştigat peste 12%, după ce încheiaseră ziua cu o apreciere de 0,76%.

De ce ar urma să beneficieze abonații Netflix în fiecare lună

Compania a transmis că are în prezent peste 500 de titluri în postproducţie sau la un pas lansare, iar planul oficial este de a oferit minim un nou film original pe săptămână, în anul 2021.

Mai mult decât atât, Netflix a anunţat că nu va mai avea nevoie de finanţarea externă pentru operaţiunile sale zilnice şi că ia în calcul un program de răscumpărare de acţiuni pentru a da profituri acţionarilor săi, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anul 2011.