Culisele serialului Diana Șoșoacă. Cum a fost exclusă vedeta partidului AUR. Motivele uluitoare invocate de colegii săi

11 feb. 2021
Culisele serialului Diana Șoșoacă. Cum a fost exclusă vedeta partidului AUR. Motivele uluitoare invocate de colegii săi
Diana Șoșoacă este senator AUR și o mare activistă contra restricțiilor impuse în pandemie. Sursă Foto: Libertatea

Diana Șoșoacă a fost până ieri vedeta partidului AUR. Încă dinainte de a intra în zona politică, senatoarea s-a făcut remarcată în urma aparițiilor sale care au stârnit un val de reacții. Acum însă, liderii partidului au decis excluderea sa.

Ședința grupului parlamentar de la Senat care a avut loc miercuri s-a terminat cu un scandal greu de imaginat. S-au auzit țipete, s-au spus jigniri, iar la câteva ore după s-a anunțat și excluderea Dianei Șoșoacă din AUR.

De ce au exclus-o din partid

Prima confirmare a excluderii Dianei Șoșoacă a venit din partea deputatului AUR, Dan Tănase. Acesta a mărturisit că senatoarea AUR nu a înțeles ”regulile jocului”, atunci când vine vorba de statul român. De asemenea, el a mai precizat că un senator care participă la o ”paranghelie cu lăutri”, este incombatibil cu statutul de senator AUR.

”Da, din păcate vă confirm. Nu pot să zic că este o veste foarte bună, dar din păcate dna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului când este demnitar al statului român. Dna Șoșoacă înțeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei, poate e mai bine așa. Un senator nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari și să transmită live pe FB, este incompatibil cu statutul de senator AUR.

Nu sunt bucuros, nu mă bucură”, a declarat Dan Tănasă, la Antena 3.

Diana Șoșoacă susține că este vorba despre misoginism

Nu a durat mult și a venit și prima reacție a senatoarei. Acesta l-a acuzat direct pe Sorin Lavric de misoginism și susține că el este persoana care stă în spatele excluderii sale din partid. Ea a amintit și de un eveniment petrecut miercuri, când senatorul a solicitat să i se închidă microfonul

”Culmea este ca si reprezentantul AUR in Biroul Permanent, Senatorul Sorin Lavric, a solicitat sa mi se închidă microfonul! Misoginism sau „politically correct”?”, a fost prima reacție a Dianei Șoșoacă.

Sorin Lavric are altă variantă

După acuzațiile aduse la adresa sa, Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR a intervenit și el. Motivele sunt cu totul și cu totul diferite. Potrivit acestuia, Diana Șoșoacă nici ”nu se poate privi în oglindă”.

El a confirmat faptul că i s-a oprit microfonul, deoarece aceasta a început să-i jignească pe colegii să-i din partid. De asemenea, după ce i s-a oprit microfonul, senatoarea a început să urle, de aici și țipetele auzite în timpul ședinței de miercuri.

”Perspectiva divorțului dintre AUR și doamna Sosoaca plutea în aer, însă am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi înfrânată cu nimic. Probabil că nici cu ea însăși nu se poate privi în oglindă. Astăzi, picătura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat în plenul Senatului.

Eu eram în dreapta doamnei președinte, Anca Dragu, când doamna Șoșoacă, pentru că nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declarații politice, a făcut scandal și a început să o insulte pe doamna președinte și pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatului). La sfârșit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A plecat urlând, i-a făcut pe domnul Bucur și pe doamna Anca Dragu infractori”, a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

Cine a exclus-o din partid

Sorin Lavric a mai mărturisit că decizia nu a fost doar a sa, ci a tuturor. Pe lângă insultările aduse la adresa sa, Diana Șoșoacă s-a luat și de Claudiu Târziu, iar colegii din partid au cedat.

Declarațiile liderului senatorilor AUR sunt uluitoare. Acesta susține că a avut loc un val de insulte și jigniri, lucru de neconceput într-o ședință de acest fel.

”Ne-a insultat, spunând că cine suntem noi să îi spunem ei ce să facă. Asta e structura ei, certăreață, virulentă. Ea, prin prisma profesiei, a fost învățată să meargă până în pânzele albe cu cearta, știind că oamenii cu bun simt cedează și așa am procedat și noi, am încercat să lăsăm de la noi. Dar astăzi ne-a insultat atât de mult, încât ne-am dat seama că nu se poate continua așa”, a completat el”, a mai spus acesta.

George Simion și-a dat și el acordul pentru excluderea Dianei Șoșoacă din partid, iar după discuți cu Biroul Central, toată lumea a votat și a fost de acord cu acest lucru.

”L-am sunat și pe George Simion și a fost imediat de acord. Am strâns grupul de senatori AUR, le-am spus. Știu foarte bine toți cine este Diana Șoșoacă, ce structură are, colerică, emană numai energie negativă. Nu am mai putut. A continua cu ea în AUR înseamnă a compromite formațiunea pe termen lung.

„Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel național. S-a votat. Toți au fost de acord cu excluderea. Așa că, doamna Șoșoacă nu mai este membru al partidului, ea va rămâne senator”, a mai adăugat Lavric.