Diana Șoșoacă, o nouă criză în direct: „Ruşine să vă fie! Asasinii”. Ce s-a întâmplat

31 ian. 2021
Diana Șoșoacă, o nouă criză în direct:
Diana Șoșoacă este senator AUR și o mare activistă contra restricțiilor impuse în pandemie. Sursă Foto: Libertatea

Nicio zi fără Diana Șoșoacă. Senatoarea AUR este protagonista unui nou scandal. După ce a fost dată afară de la Antena 3, după ce Mihai Gâdea a rugat-o să nu mai vorbească peste ceilalți invitați, acum aceasta face scandal pe tema incendiului de la Spitalul Matei Balș.

Chiar în ziua incendiului, Diana Șoșoacă s-a instalat în fața sediului institutlui și a cerut să fie lăsată să intre înăuntru pentru a verifica ce se întâmpla în interior. Aceasta a dat numeroase interviuri și a chemat oamenii în stradă. Iar câțiva au și ascultat-o, pentru că atât sâmbătă, cât și duminică au mers în fața ministerului Sănătații pentru a protesta.

Diana Șoșoacă, circ la ministere

Senatoarea AUR a cerut să fie lăsată să intre în clădire pentru a purta o discuție cu ministrul Vlad Voiculescu. Pentru că nu i-a fost îndeplinită dorinți, Șoșoacă a sunat la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj de poliţie. Mai mult, ea a transmis că va formula plângere penală și asta pentru că unui înalt demnitar nu i-a fost permis accesul într-o instituţie publică.

După show-ul de la ministerul Sănătății, a urmat încă unul la Ministerul de Interne, unde a cerut să vorbească imediat cu Raed Arafat. Pentru că nici aici nu i-a răspuns nimeni, aceasta a criticat lipsa unui comitet pentru situaţii de urgenţă, care să aibă în permanenţă reprezentanţi la sediul instituţiei.

Lozinicile care au fost scandate la protest

Cei care au fost prezenți la protest alături de Diana Șoșoacă au fluturat steaguri şi vuvuzele şi au cerut o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”. „Demisia!”, „Iohannis, demisia!”, „Ruşine să vă fie!”, „Asasinii!”, „Jos Guvernul!” – au fost doar câteva lozinci de la protest.

De asemenea s-a cerut demisia actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Partidul AUR a fost cel care a organizat de fapt protestele.