Ce salariu are Diana Șoșoacă. Senatoarea AUR încasează o sumă total neașteptată

01 feb. 2021
Ce salariu are Diana Șoșoacă. Senatoarea AUR încasează o sumă total neașteptată
Diana Șoșoacă este senator AUR și o mare activistă contra restricțiilor impuse în pandemie. Sursă Foto: Libertatea

Diana Șoșoacă a fost o adevărată surpriză pentru Guvern. Senatoarea AUR era cunoscută și până acum din filmulețele controversate de pe internet, însă odată cu alegerile parlamentare din iarna anului trecut, aceasta s-a prezentat într-o cu totul altă lumină.

La momentul actual, Diana Șoșoacă ocupă funcția de senator în Guvernul României, iar salariul pe care îl încasează este unul total neașteptat. Deși înainte de alegerile parlamentare, senatoarea AUR lanas atacuri devastatoare la adresa adversarilor săi politici, acum, aceasta este liniștită și se bucură de statutul de senatoare, dar și de banii încasați.

Ce salariu are Diana Șoșoacă

Dacă vă întrebați câți bani încasează Diana Șoșoacă pentru funcția de senator în Guvern, ei bine, salariul acesteia este calculat în funcție de salariul minim. Astfel, senatoarea AUR încasează lunar, un salariu brut de 18.720 de lei, adică 133.842 lei pe an.

Având în vedere economia țării și situația în care ne aflăm din cauza pandemiei, se poate spune că salariul senatoarei este unul gigantic, însă nimeni nu spune nimic despre acest lucru.

Totuși, Diana Șoșoacă nu se laudă doar cu acest salariu imens. Senatoarea AUR are o avere demnă de laudă, strânsă încă dinainte de a ocupa această funcție.

Ce avere are Diana Șoșoacă

Conform declarației sale de avere, Diana Șoșoacă are mai multe venituri, dar și mai multe proprietăți. Cu alte cuvinte, cunoscuta senatoare AUR deține un teren de 23.000 mp, precum şi alte trei terenuri intravilane în Dâmboviţa şi Căciulata, judeţul Vâlcea.

De asemenea, pe lângă cele două proprietăți imense, aceasta mai deține două apartamente, dar și o casă.

Noul președinte al Comisiei pentru abuzuri din Senat are și trei mașini. Este vorba despre un Land Rover din 2001, un Mercedes tot din 2001 și un Volkswagen din 2007. Aocata are și bijuterii de 6.000 de euro, dar și venituri de 80.000 de lei care provin din postura de angajat al firmei Sorandi Edil, în care Diana Șocoașă este unic actionat.

În ceea ce privește obiectivul de activitate al firmei, aceasta se ocupă cu ”activități ale agențiilor și brokerilor de asigurări”, iar în anul 2019, firma Dianei Șoșoacă, cu un număr de doar trei angajați a raportat o cifră de afaceri de 29.000 de lei și un profit de 160.000 de lei.

A treia căsătorie

Dincolo de avere, viața Dianei Șoșoacă nu este atât de vizibilă. Senatoarea AUR s-a descris chiar ea ca fiind o persoană nu prea ”iubitoare. Din contră, ea a mărturisit recent că este ”insuportabilă și autoritară”.

Probabil acesta este și motivul principal pentru care Diana Șoșoacă se află la al treilea mariaj. În ceea ce privește ocupația soțului ei, acesta este de meserie chimist și a lucrat 18 ani la Combinatul Oltchim, dar a demisionat de curând.

Mai mult de atât, este posibil ca soțul Dianei să devină și el avocat, având în vedere că este student în ultimul an la Facultatea de Drept.