Consuma zilnic câte o portocală. Ce se va întâmpla în organismul tău te va uimi. Beneficiile sunt uimitoare

13 ian. 2021
Consuma zilnic câte o portocală. Ce se va întâmpla în organismul tău te va uimi. Beneficiile sunt uimitoare
Portocale

Probabil ai mai auzit că foarte multe persoane preferă să își înceapă ziua cu un pahar rece de fresh de portocale. Ei bine, există un motiv bine întemeiat pentru această decizie. Consumul regulat de portocale este extrem de benefic pentru organism.

În cazul în care nu știai până acum, dacă alegi să consumi o portocală în fiecare zi, vitamina C pe care o conține va accelera metabolismul. De asemenea, nici digestia ta nu va fi lăsată deoparte, asta pentru că portocalele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Care sunt beneficiile consumului regulat de portocale

Portocalele sunt o sursă importantă de fibre. De asemenea, el pot preveni ulcerele gastrice, dar și refluxul gastric. Potrivit voxbiz.ro, atuni când consumate zilnic, ele pot combate constipația și o singură portocală pe zi este suficientă pentru a avea un tranzit intestinal cât mai bun.

Puțini știu faptul că portocalele au un un efect benefic și asupra inimii. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt extrem de bogate în potasiu, un element esențial pentru activitatea cardiacă.

De asemenea, fibrele pe care portocalele le conțin din abundență mențin colesterolul la un nivel normal, așa că dacă te confrunți cu o astfel de problemă, trebuie neapărat să adaugi o portocală în meniul tău zilnic.

Suc de portocale

Portocalele și vederea

Un lucru foarte puțin știut despre portocale este că ele sunt extrem de benefice pentru acuitatea vizuală. Cu alte cuvinte, o portocală pe zi te poate ajuta să ai o vedere mai bună. Totul se datorează caretonoidelor și vitaminei A, pe care bananele le conțin din abundență și care au rolul de a preveni degenerarea maculară.

Dacă duci o luptă cu kilogramele în plus, tot ai nevoie de o portocală în fiecare zi. În cazul în care nu știai, ele pot reduce pofta de mâncare, însă acest lucru se întâmplă atunci când le consumi întregi, nu sub formă de suc. Astfel, portocala ar putea fi aliatul perfect în lupta cu kilogramele nedorite, deci e bine să iei în calcul acestă opțiune în dieta ta.

Nu doar organismul tău se bucură de beneficiile portocalelor. Acestea au un efect uimitor și asupra pielii, datorită vitaminei A și vitaminei C pe care o conțin, dar și datorită beta-carotenului. Aceste trei elemente magice au puterea de a reduce semnele naturale de îmbătrânire.

Pe lângă efectul anti-îmbătrânire, un consum regulat de portocale protejează pielea de radicalii liberi. Potrivit specialiștilor, un pahar de suc de portocale, consumat în fiecare zi este esențial pentru o piele sănătoasă și pentru o strălucire naturală.