Beneficiile neștiute ale ardeiului iute. Ce se întâmplă în organismul tău dacă alegi să îl consumi zilnic

Beneficiile neștiute ale ardeiului iute. Ce se întâmplă în organismul tău dacă alegi să îl consumi zilnic

Multă lume adoră mâncarea picantă. Este delicioasă și este foarte bine știut faptul că este prietenoasă și cu silueta. Puțini știu însă ce alte beneficii are consumul regulat de ardei iute și cum acționează asupra organismului nostru.

Într-adevăr, mâncărurile picante nu sunt chiar pentru oricine, însă având în vedere efectele pe care le au asupra organismului, poate ar trebui să ne gândim mai bine în legătură cu un consum regulat al acestora.

În cazul în care nu știai, studiile au arătat faptul că mâncarea picantă este un adevărat aliat pentru a duce o viață mai longevivă. Cu alte cuvinte, persoanele care consumă alimente picante au șanse mari să scape de boli destul de grave și să trăiască mai sănătos spre deosebire de cele care nu fac acest lucru.

Care sunt beneficiile consumului de ardei iute

Potrivit unei cercetări recente, persoanele care consumă în mod regulat ardei iute, sau alimente care au la bază acest condiment minune, vor avea un risc mai mic la mortalitate, din cauze diverse precum afecțiuni cardiovasculare, dar și cauze asociate cancerului.

În același timp, un alt lucru pe care foarte multă lume îl știe este faptul că ardeiul iute este un aliat excelent în dietele de slăbit. El are efecte antioxidante, și poate topi grăsimea. Astfel, o persoană care are un meniu mai picant, are șanse mai mari decât alții să ardă caloriile într-un timp

”Ardeiul iute este recunoscut pentru efectele antiinflamatorii, antioxidante, de reglare a glucozei din sânge şi de prevenire a cancerului, graţie capsaicinei, care dă ardeiului iute gustul picant, mai mult sau mai puţin intens”, a explicat Dr. Bo Xu, de la Cleveland Clinic’s Heart, Vascular & Toracic Institute, scrie feminis.ro.

Ce spun studiile

O analiză recentă a scos la lumină faptul că, pe lângă efectele pe benefice pe care le are asupra organismului, consumul de ardei iute are și un impact asupra mortalității.

Cercetătorii au luat în calcul 4.729 de studii din cinci dintre cele mai ample baze de date pe teme de sănătate la nivel glogal şi au selectat dintre acestea patru studii extinse cu privire la rezultatele legate de consumul de ardei iute.

Sos cu ardei iute

Astfel, potrivit analizei menționate anterior, informaţiile legate de sănătatea şi dieta a peste 570.000 de indivizi din Statele Unite, China, Italia şi Iran au fost folosite pentru a compara rezultatele obţinute în cazul celor care consumă frecvent ardei iute cu rezultatele obţinute în cazul subiecţilor care consumă rar sau deloc ardei iute.

Descoperirea cercetătorilor

Rezultatele au întrecut orice fel de așteptări. Cu alte cuvinte, persoanele care au ales să consume ardei iute, au prezentat o reducere cu 25% a mortalităţii din cauze cardiovasculare, o reducere cu 23% a mortalităţii cauzate de cancer şi, de asemenea, o reducere cu 25% a mortalităţii din alte cauze.

S-a concretizat astfel efectele consumului regulat de ardei iute. Totuși, specialiștii sunt de părere că studiile efectuate până acum nu sunt suficiente, așa că va fi nevoie de o serie de studii suplimentare pentru ca toate rezultatele să fie confirmate din nou.

Potrivit specialiștilor, în momentul în care studiul efectuat recent va fi confirmat, cu siguranță benefiicile ardeiului iute vor fi știute de mai multe persoane, astfel că, oricine îl va putea adăuga în dieta ta sa pentru a avea o viață mai longevivă și totodată sănătoasă.