Cât rezistă coronavirusul pe piele? Cum îl poți elimina rapid

16 nov. 2020
Cât rezistă coronavirusul pe piele? Cum îl poți elimina rapid

În fața coronavirusului devenim din ce în ce mai neputincioși. Măsurile instituite de autorități sunt într-adevăr destul de benefice, însă trebuie să știm care sunt riscurile și la ce pericol ne expunem atunci când mergem prin magazine.

Potrivit unui noi studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto, coronavirusul rezistă pe piele mai mult decât ne-am fi așteptat, adică de patru ori mai mult decât virusul gripal.

Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre coronavirus. Un medic infecționist este de părere că anumite părți din structura virusului sunt cele care îi conferă această rezistență.

”Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A.

Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă.

Cum putem elimina rapid coronavirusul

Având în vedere noile rezultate, medicii care au realizat acest studiu prezintă și cea mai sigură metodă pentru eliminarea virusului. Potrivit acestora, spirtul și apa nu îi pot face față, iar dezinfectantul rămâne singura soluție.

Produsele pentru mâini care conțin 80% alcool sunt singurele care pot ucide coronavirusul, spun specialiștii.

Potrivit rezultatelor obținute, atât virusul gripal A, cât și Covid-19 au fost distruse în 15 secunde cu ajurotul dezinfectanţilor de mâini, care conţin 80% alcool, așa că, cea mai bună soluție este să ai mereu la tine un dezinfectant pentru a te putea proteja corect.