Cine este creatorul conceptului Dacia Bigster. A surprins întreaga piață auto cu ideile sale

31 ian. 2021
Cine este creatorul conceptului Dacia Bigster. A surprins întreaga piață auto cu ideile sale
Dacia Bister, sursă foto: Ziarul Financiar

Dacia a anunțat crearea unui nou model care a întrecut așteptările pieței auto. Dacia Bigster va fi o mașină cu totul și cu totul deosebită, însă cine se ascunde în spatele conceptului? Creatorul a surprins întreaga piață auto cu ideile sale.

Victor Sfiazof este cel care a creat conceptul Dacia Bigster, în cadrul centrului de disign al Renault de la București. Probabil ați mai auzit acest nume pentru că tot el a fost cel care în urmă cu șase ani a desenat schița pentru modelul Renault Kadjar, unul dintre cele mai vândute modele ale constructorului francez, chiar și la momentul actual.

Cine este Victor Sfiazof

Victor Sfiazof are o adevărată istorie pe piața auto din România. Directorul de design Dacia, Alejandro Mesonero-Romano l-a descris ca fiind un ”disigner excelent” și totodată talentat.

”Victor Sfiazof e un designer excelent. El lucrează în cadrul biroului din România. Avem la Dacia designeri foarte talentaţi la Dacia“, a spus Alejandro Mesonero-Romanos.

Victor Sfiazof  s-a născut și a crescut în Satu Mare, iar mai târziu, acesta a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca. Odată cu finalizarea studiilor, el a ajuns în București, oraș unde s-a alăturat producătorului auto Renault şi cu modelul Kadjar.

Victor Sfiazof, creatorul Dacia Bigster
Sursă foto: Business Magazine

Un vis devenit realitate

Puțini știu însă cum a început cariera sa în domeniul auto. Se pare că pasiunea sa pentru mașini a venit încă din perioada în are era la școală. Românul desena mașini, iar Universitatea de Arhitectură din Cluj l-a ajutat enorm în cariera aleasă.

Pe vremea când era student, acesta le explica profesorilor că își dorește să devină disigner auto, o ocupație destul de neobișnuită pentru România. Nu a durat mult iar visul lui a devenit realitate.

În 2015, Victor Sfiazof a surprins întreaga piață auto. El a fost cel care și-a pus semnătura pe Renault Kadjar, crossoverul constructorului francez care a fost pe placul a milioane de șoferi. Mașina a fost vândută cu mult peste așteptări și continuă și acum să fie un model deosebit.

Tot în 2015, Victor Sfiazof mărturisea într-un interviu pentru Ziarul Financiar că a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti.

La scurt timp, acesta a fost selectat pentru un intership, deoarece la momentul acela, în România nu existau cursuri pentru disign auto. Acesta a fost pasul cel mare care urma să-i schimbe viața.