Cine conduce Lidl din umbră. Are o avere fabuloasă și a rămas un om la fel de simplu

Cine conduce Lidl din umbră. Are o avere fabuloasă și a rămas un om la fel de simplu

Lidl a devenit magazinul preferat al românilor în ultima vreme. Toate produsele sunt accesibile oricărui buzunar și oricine poate găsi tot ce își dorește, de la alimente până la articole vestimentare cât și electrocasnice. Puțini știu însă cui îi aparține acest lanț de magazine și cum a apărut.

Dieter Schwarz este omul din spatele magazinelor Lidl. Afaceristul s-a născut în 1939 în Germania și provine dintr-o familie de antreprenori, motivu pentru care întreg business-ul a fost moștenit de la tatăl său, Josef Schwarz, cofondatorul Schwarz-Gruppe (Lidl & Schwarz) în 1930.

Immediate cum Terminal liceul, Dieter Schwarz s-a implicat activ în afacerea tatălui său. Acesta a preluat condicerea în anul 1977, după moartea tatălui său, devenind astfel CEO al Lidl.

Dacă la început, Lidl comercializa doar fructe, povestea s-a schimbat în ani de zile, iar acum pe rafturile magazinelor oricine poate găsi orice își dorește.

O avere fabuloasă

Având în vedere vânzările pe bandă rulantă făcute, miliardarul a fost cotat de Bloomberg Billionaires Index cu o avere de 21,9 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, această cifră îl poziţionează în topul celor mai bogaţi 30 de oameni ai lumii.

Deși se poate lăuda cu o avere fabuloasă, caracterul lui Dieter Schwarz  nu s-a schimbat odată cu creșterea afacerilor. Patronul Lidl este unui dintre puținii miliardari care a decis să își crească afacerea ca fiind una de familie fără a o lista la bursă și fără a o vinde către un fond de investiții.

În ceea ce privește viața sa personală, Schwarz este un om atât de simplu încât aceste detalii nu sunt cunoscute. Tot ce se știe despre el este că s-a căsătorit în anul 1963 și are două fete. De asemenea, nici imaginile cu el nu sunt atât de simplu de găsit.

Dieter Sschwarts, patronul Lidl

Același lucru este valabil și în cazul persoanelor apropiate lui. Nici acestea nu ies să facă declarații de presă, iar zvonurile spun că există un motiv bine întemeiat pentru care patronul Lidl preferă să stea ascuns. Se pare că afaceristul ar fi fost amenținat după ce fondatorul Aldi, Theo Albrecht, a fost răpit și ținut ostatic trei săptămâni.

Cum a luat naștere numele Lidl

Multă lume se întreabă de unde vine, de fapt, numele de Lidl, un nume extrem de simplu de reținut. Ei bine, se pare că Dieter Schwarz și-ar fi dorit să folosească numele fostului partner al tatălui, său, pe nume A.Lidl, însă din motive legale, acest lucru nu a putut fi realizat.

Totuși, soluția a venit puțin timp mai târziu, când nimeni nu se aștepta. Dieter a reușit să cumpere drepturile numelui unui fost profesor și pictor, Ludowig Lidl, pentru doar 1.000 de mărci și iată așa a început a început totul.

Lucrurile s-au mișcat foarte repede, iar dacă în anul 1977, Lidl avea deja 33 de magazine, șapte ani mai târziu, în 1985, miliardarul a făcut pasul ce mare și a deschis primul Lidl în afara granițelor Germaniei, în Franța.

În prezent, pe lângă lanțul de magazine Lidl, Dieter Schwarz deține și lanțul de magazine Kaufland, deschis la scurt timp după ce a preluat afacerea tatălui său.

Un alt lucru important de știut despre miliardarul misterior este că acesta se implică donează constant zeci de milioane de dolari pentru acte caritabile, mai ales în orașul în care s-a născut.