Instanța a decis: Kaufland trebuie să plătească daune morale uriașe unei cliente. Ce s-a întâmplat

05 nov. 2020
Instanța a decis: Kaufland trebuie să plătească daune morale uriașe unei cliente. Ce s-a întâmplat

Retailerul german Kaufland trebuie să plătească despăgubiri morale uriașe unei cliente, au decis instanțele din Oradea, după un episod nefericit întâmplat într-unul din magazinele companiei.

În urmă cu aproximativ doi ani, o femeie de 69 de ani a fost lovită de un motostivuitor, în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin Kaufland din Oradea.

Bătrâna a căzut la pământ în urma impactului, iar mai apoi a fot transportată la Spitalul Dr. Gavril Curteanu, pentru a primi îngrijiri medicale.

Mai apoi, bătrâna s-a deplasat la medicina legală, pentru a-și scoate certificat medico-legal, în care s-au stipulat următoarele: „gamba stg. Laterală, 1/3 mijlocie, tegumentele prezintă o colorație cafenie pe o arie de 4/3 cm ; mișcările de abducție și adducție precum și mișcările în plan sagital a membrului superior stg se efectuează corespunzător ; subiectul acuză dureri la nivelul regiunii temporo zigomatice stg și coapsa stg, fata laterală.”.

Ce scrie în certificatul medico-legal

De asemenea, în documentul citat se arăta că bătrâna va avea nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale.

În baza certificatului medico-legal, bătrâna, prin avocat, s-a adresat Judecătoriei Oradea, cerând următoarele:

  • obligarea pârâtei la plata unei sume de 25.000 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului moral suferit de către reclamantă ca urmare a evenimentului din data de 5.12.2018;
  • obligarea pârâtei la plata sumei de 597,3 lei reprezentând contravaloarea daunelor de natură materială suferite de către reclamantă ca urmare a evenimentului din data de 5.12.2018;
  • cheltuieli de judecată.

Dosarul s-a plimbat pe la trei instanțe din Oradea, toate dându-i dreptate bătrânei. Astfel, Curtea de Apel Oradea a menținut decizia instanțelor anterioare și a hotărât, în mod definitiv, ca retailerul Kaufland să plătească bătrânei daune morale în valoare de 25.000 lei.