Ce avere are Joe Biden. Are mai multă experiență decât Donald Trump și încasează sume foarte mari de bani

Ce avere are Joe Biden. Are mai multă experiență decât Donald Trump și încasează sume foarte mari de bani
(Photo by ANGELA WEISS/AFP via Getty Images)

Joe Biden este politicianul momentului. A reușit să îl învingă pe Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite, devenind cel de-al 46-lea președinte din SUA. Puțini știu însă detalii despre noul lider american și despre averea acestuia.

Joe Biden are 77 de ani și se poate lăuda cu o avere și o experiență fabuloasă. El este unul dintre cei mai longevivi politicieni din SUA și are o experiență bogată în funcțiii publice, mai mare decât cea a fostului lider american, Donald Trump.

Ce avere are Joe Biden

Dacă vă întrebați ce avere are noul președinte al Statelor Unite, din punct de vedere financiar, acesta nu se poate plânge deloc. A avut un salariu de senator, de vicepreședinte și de asemenea, a câștigat bani și din vânzarea cărților, dar și din susținerea anumitor discrusuri publice.

Conform unui raport realizat de Forbes, Joe Biden împreună cu soția sa au o avere estimată la 9 milioane de dolari, iar cea mai mare parte a averii vine din salariul de senator al democratului.

Potrivit sursei citate, în perioada 1973-2009, Joe Biden a avut un salariu care a variat între 42.500 de dolari și 174.000 de dolari pe an. Anul 2019 a venit și cu o serie de surprize pentru acesta. Biden a devenit vicepreședinte al SUA, în mandatul lui Barack Obama, iar atuci, salariul său a ajuns la aproximativ 230.000 de dolari anual.

Câți bani a strâns Joe Biden din vânzarea cărților

Pe lângă salariile sale, Joe Biden a strâns o adevărată avere și din cărțile pe care le-a scris, dar și din afacerile pe care le are în domeniul imobiliar.

Presa americană susține că după ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte, Joe Biden a câștigat peste 11 milioane de dolari în 2017 și 4,6 milioane de dolari în 2018, doar din vânzarea de cărți.

Discursurile pe care le-a ținut de-a lungul timpului i-au adus și ele o sumă fabuloasă în conturi. Joe biden a cerut pentru astfel de discursuri, între 40.000 de dolari și 190.000 de dolari.

La capitolul proprietăți, din toată averea sa de 9 milioane de dolari, Joe Biden deține proprietăți de 4 milioane de dolari, adică aproape jumătate din averea sa.

Dacă vă întrebați ce salariu va avea acum odată cu preluarea funcției de președinte al Statelor Unite, ei bine, Joe Biden va încasa, anual 400.000 de dolari pe an.