Ce avere are Maia Morgenstern. Este una dintre cele mai bine plătite actrițe din România

14 ian. 2021
Ce avere are Maia Morgenstern. Este una dintre cele mai bine plătite actrițe din România
Actrița Maia Morgenstern

Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, iar veniturile sale sunt pe măsură. După o întreaga carieră în lumea teatrului și a filmului, actrița a strâns o avere colosală.

Maia Morgenstern activează în domeniul teatrului românesc de aproape 40 de ani, iar efortul depus se poate vedea din sumele pe care aceasta le încasează. La doar 58 de ani, actrița are o avere total neașteptată.

Ce salariu are Maia Morgenstern 

Maia Morgenstern și-a făcut debutul în capodopera ”Balanța”, semnată de Lucian Pintilie, iar de la acel moment, cariera actriței a mers într-un trend ascendent. La scurt timp, aceasta s-a bucurat de faima internațională după ce a obținut rolul Mariei, în producția americană ”Patimile lui Hristos”, regizată Mel Gibson.

Pe lângă actorie, de opt ani de zile, Maia Morgenstern este şi manager la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti și încasează un salariu pe măsură. Potrivit declarației sale de avere, actrița ar fi câștigat în aul 2019 107.288 de lei de la Teatrul Evreiesc.

Pe lângă banii obținuți pentru funcția de manager, Maia Morgenstern este și profesor de Arta Actorului, iar 20.040 de lei i-a câștigat din salariul la Universitatea Hyperion.

Actrița Maia Morgenstern

Ce avere are Maia Morgenstern

La fel ca și în cazul altor actori, Maia Morgestern are și mai multe contracte pe drepturi de autor din care a încasat în anul 2019, 685.665 de lei.

Veniturile actriței nu se opresc aici. În anul 2019, Maia Morgenstern a participat la mai multe concursi și festivaluri, care i-au mai adus în plus aproape 6.205 euro.

Cu alte cuvinte, făcând un calcul foarte simplu, în anul 2019, Maia Morgestern a încasat 180.000 de euro. De asemenea, salariul actriței pe tot anul a fost de aproximativ 15.000 de euro, semn că întreaga sa activitate este răsplătită pe măsură.

Dincolo de banii câștigați, actrița are și economii destul de mari. Potrivit documentului de avere, Maia Morgenstern are câteva conturi în euro și în lei unde se găsesc sume de 1.647.957 în lei, și respectiv, 63.000 de euro.Făcând un total, în conturile actriței se află acum 400.000 de euro.

Pe lângă sumele pe care le încasează și pe care le-a economist, Maia Morgenstern are și câteva proprietăți. Actrița deţine trei terenuri în Bucureşti, plus o casă şi două apartamente.

Actrița așteaptă și pensia

După o lungă activitate, Maia Morgenstern mărturisea în urmă cu ceva timp că este nerăbdătoare să iasă la pensie. Actrița și-a amintit momente esențiale din viața ei, de când a dat la facultate și până în prezent. De asemenea, ea consideră că merită banii pe care îi va primi pentru toată munca depusă în ultimii 40 de ani.

”Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aştept pensia. Merit. Acum patruzeci de ani şi ceva, puţin ceva, am căzut la examenul de la facultate. Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat. Meritam. Să nu intru: o nepotrivire. Monolog aiurea şi poeziile.

De forţă, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie. Şi filosofică. Aveam 18 ani. Am intrat la muncă , la Teatrul Evreiesc de Stat. Figurantă corp ansamblu – că n-aveam studii”, mărturisea actrița, potrivit okmagazine.ro.