Medicul Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia din funcția de manager al Institutului Matei Balș. Cine este cea care i-a luat locul și ce salariu încasa lunar de la spital

Medicul Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia din funcția de manager al Institutului Matei Balș. Cine este cea care i-a luat locul și ce salariu încasa lunar de la spital
Adrian Streinu Cercel a fost managerul Institutului Matei Balș timp de 19 ani

Adrian Streinu Cercel este unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, iar pandemia i-a adus cu siguranță și mai multă notorietate. Aplaudat de unii, criticat de altii, acesta nu și-a schimbat niciodată discursul caustic și a continuat să dea detalii populației despre ceea ce înseamnă noul coronavirus și cum trebuie să se protejeze.

În luna decembrie a anului 2021, acesta a fost ales senator pe listele PSD, motiv pentru care a fost nevoit să-și dea demisia din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș întrucât există incompatibilitatea între cele două poziții. În trecut, medicul a fost apropiat de democrat – liberali și a fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc.

Cine i-a luat locul lui Adrian Streinu Cercel la conducerea Institutului Matei Balș

Adrian Streinu Cercel ocupa această funcție de 19 ani. În locul său a fost numit un director interimar, Maria Nițescu, medic primar la Matei Balș cu specialitatea igiena alimentației și nutriție, însă nu se știe dacă aceasta va rămâne mult timp pe acest post. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu se pare că ar avea alte planuri cu această poziție.

Adrian Streinu Cercel încasa ca manager de spital un salariu lunar de aproximativ 14.000 de lei. Din declarația lui de avere aflăm că în anul 2019, acesta a încasat venituri și de la Universitatea de Medicină și Farmacie, Carol Davilla, unde este profesor. De altfel, el a încercat să devină și rector, dar a pierdut alegerile precedente, în fața profesorului doctor, Viorel Jinga, cel care a fost susținut de fostul rector, medicul Ionel Sinescu.

Ce sumă de bani a încasat lunar Adrian Streinu Cercel în 2019

Așadar, în anul 2019, medicul Adrian Streinu Cercel a încasat peste 161.000 de lei de la Institutul „Matei Balș” și peste 167.000 de lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. Din activități medicale private a mai primit încă 100.000 de lei.

Adunate și împărțite la 12, înseamnă că reputatul doctor câștiga lunar aproximativ 35,666 lei, adică aproape 7.500 de euro, o sumă nu foarte mare dacă o comparăm cu veniturile medicilor din alte țări.

Conform declarației sale de avere, Adrian Streinu Cercel locuiește într-un apartament de 72 mp în Sectorul 3 din București și conduce o Skoda achiziționată în anul 2018.