În ce sat locuiește Ludovic Orban? Acolo este singura lui casă. Ce avere are și ce companie l-a plătit cu aproape 20.000 de euro în anul în care a devenit premier

În ce sat locuiește Ludovic Orban? Acolo este singura lui casă. Ce avere are și ce companie l-a plătit cu aproape 20.000 de euro în anul în care a devenit premier
Ludovic Orban a fost prima dată numit premier pe 4 noiembrie 2019 și a demisionat la începutul lunii decembrie 2020, după alegerile parlamentare pe care PNL le-a pierdut/ Foto: Facebook

Ludovic Orban s-a dovedit a fi cel mai abil politician din ultimii doi ani. Cu multă răbdare și tact, aceasta și-a văzut visul împlinit, acela de a deveni președinte al Partidului Național Liberal și mai apoi premier. Rezultatul slab din alegerile parlamentare din decembrie 2020 l-au obligat să-și dea demisia, iar în urma unor negocieri dure cu partidele din coaliție, USR-PLUS și UDMR a devenit acum președinte al Camerei Deputaților.

Potrivit declarației sale de avere, depusă în iunie 2020, Ludovic Orban nu este un om foarte bogat. Acesta locuiește împreună cu soția sa, Mihaela Orban, într-o casă de 200 mp în satul Dobroești din județul Ilfov și conduce o mașină din anul 2007. Mai exact un Volkswagen Passat.

Câți bani are în conturi Ludovic Orban

Nu deține niciun teren, iar conturile în bancă sunt aproape goale. Are doar unul deschis în anul 2002 la Unicredit Bank, unde a adunat 27.059 lei. Soția sa are și ea două conturi deschise, dar sumele depuse sunt infime, sub 14.000 lei adunat.

Singurul lucru interesant din declarația de avere a președintelui PNL, Ludovic Orban sunt cele două surse de venit: salariul de premier și cel provenit din consultanța tehnică pe care a acordat-o unei companii.

Ca premier, acesta a încasat 27.320 lei net, adică 13.660 lei lunar. Declarația de avere depusă în luna iunie arată veniturile din anul 2019, iar Ludovic Orban a fost premier doar două luni, fiind numit în această funcție pe 4 noiembrie 2019.

Ce companie i-a plătit lui Ludovic Orban salariul înainte să devină premier

Înainte să devină premier, Ludovic Orban nu avea niciun job în cadrul administrației. El nu era parlamentar, iar ca președinte al PNL nu primea niciun fel de remunerație.

Compania care l-a plătit pe Ludovic Orban pentru consultanță tehnică este SCP Doru Trăilă și Asociații, în care probabil este implicată colega de partid, Cristina Trăilă, proaspăt aleasă în noul Parlament. Acesta a primit în total 90.239 lei ca remunerație, pe 10 luni probabil, până în luna noiembrie, adică aproximativ 9.000 lei pe lună.