Cine este soția lui Dan Barna și unde lucrează aceasta? Câștigă un salariu de 6.200 euro pe lună

10 ian. 2021
Cine este soția lui Dan Barna și unde lucrează aceasta? Câștigă un salariu de 6.200 euro pe lună
Dan Barna, împreună cu soția lui, Olguța Dana Totolici

Dan Barna este noul vicepremier al României în Guvernul Florin Cîțu și s-a dovedit a fi un foarte bun negociator. Acesta a reușit să obțina maximul pentru formațiunea sa, în urma unor negocieri dure cu Ludovic Orban și PNL. Funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost cheia succesului în cele din urmă. Președintele PNL și-o dorea foarte mult, așa că a renunțat la ministere importante pentru ea.

Dan Barna este și fostul candidat la alegerile prezidențiale din partea USR-PLUS. Rezultatul a fost unul dezamăgitor pentru el, fiind depășit de Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD, care a și intrat în turul 2. După acest eșec, a ieșit în evidență Olguța Dana Totolici, soția lui Dan Barna, care le-a reproșat celor din USR că nu l-au susținut pe partenerul ei de viață și de aceea acesta a pierdut alegerile.

Ce salariu câștigă soția lui Dan Barna

Tot înainte de alegerile prezidențiale din 2019 a existat un scandal și pe tema salariului acesteia. Nu fusese publicat în declarația de avere a lui Dan Barna, cea depusă la Biroul Electoral Central, iar de aici doar un pas până la numeroase critici și speculații. În cele din urmă, liderul USR-PLUS s-a decis să facă publică suma câștigată de soția sa în fiecare lună.

Olguța, soția lui Dan Barna

Astfel s-a aflact că Olguța Dana Totolici a câștigat 354.082 de lei în 2018, de la OMV Petrom, angajatorul său, adică aproximativ 6.200 de euro pe lună. Aceasta ocupă funcția de Head of Reward & Respect Labour Litigation Department.

„Soţia mea este un om grozav şi, din păcate, aloc puţin timp, prea puţin timp familiei şi ăsta este un lucru pe care mă tot chinui să-l repar”, spunea Dan Barna despre soția sa la una din emisiunile lui Marius Tucă.

Ce studii a terminat Olguța Dana Totolici

Olguța Dana Totolici este absolventă a Facultății de Drept, la fel ca și Dan Barna. Ea și-a finalizat studiile în anul 2004, dar apoi au urmat numeroase alte cursuri de perfecționare la Universitatea de la Sorbona. A terminat cu succes și două mastere, dintre care unul la Paris.

Olguța a fost o studentă excepțională. După cele două mastere, a urmat și un doctorat în dreptul muncii la Universitatea Titulescu, iar apoi un MBA la Universitatea din Hull.

Așadar salariul ei este bine meritat, chiar prea mic, dacă-l comparăm cu cel al soțului Vioricăi Dăncilă, care încasa aproximativ 8.000 de euro lunar, tot de la OMV Petrom.