Cât timp pot dura simptomele infecției cu COVID. Puțini știu că nu vor dispărea nici după vindecare

Cât timp pot dura simptomele infecției cu COVID. Puțini știu că nu vor dispărea nici după vindecare
O mutație a coronavirusului a fost descoperită în sudul Angliei la 1000 de persoane

Multe persoane au trecut cu bine peste infectarea cu noul coronavirus, însă simptomele pe care le-au avut la debutul infectării, precum oboseala cronică, sau durerile musculare încă există.

Dr. Anthony Fauci a venit cu o serie de explicații primite în urma ultimelor teste făcute. Acesta a arătat, noile date sugerează că persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus pot avea simptome până la nouă luni după infecţia iniţială, notează CNBC.

Ce simt foștii pacienți

Conform studiilor făcute de cercetătorii din cadrul Universității Washington, s-a descoperit că 30% dintre pacienţi au raportat simptome şi la nouă luni distanţă de la momentul în care s-au infectat, a declarat Fauci.

Nu este vorba însă de pierderea gustului și a mirosului, ci de alte simptome care se pot ascunde foarte bine. Printre acestea se numără oboseala, dificultăţi de respiraţie, dar și tulburări de somn, lucruri care pot fi asociate și cu stresul, sau oboseala din timpul zilei.

Simptomele ”Covidului lung”

Specialiștii le mai numesc simptomele ”covidului lung, sau ”sechelele post-acute ale covid-19 (PASC). Datele arată că acestea pot fi dezvoltate după momentul infectării. Legat de severitate, ei bine, aceast poate varia de la ușoară până la ”incapacitantă”, totul depinde de sistemul imunitar al unei persoane, dar și de modul în care răspunde în fața virusului.

”Amploarea problemei nu este pe deplin cunoscută”, a spus Anthony Fauci.

Surprinzător este faptul că aceste simptome au fost raportate şi în cazul persoanelor care nu au necesitat spitalizare, dar şi în cazul celor care nu au avut simptome în primă fază, așa că cercetătorii mai au niște semne de întrebare, pe care probabil, doar studiile amănunțite le vor rezolva.

Nu există un antitod

Dacă vă întrebați care este antidotul și cum se pot depăși mai repede aceste simptome ale covidului lung, ei bine, experții medicali încă lucrează pentru a le putea diagnostica și pentru a le putea trata mai bine.

De-a lungul lunilor, s-au făcut mai multe studii care au demonstrat existența acestor simptome, însă nu au găsit și rezolvarea lor. Cercetătorii au dat o atenție sporită persoanelor care au avut forme severe, iar cele care au trecut cu bine peste virus nu au fost luate în seamă.

Pentru a găsi însă rezolvarea pentru tratarea acestor simptome, va fi nevoie de studii mult mai amănunțite și mai mulți subiecți care au interacționat cu virusul în moduri diferite.