Cât de periculos poate deveni ceaiul verde. Poate cauza afecțiuni grave de sănătate

27 feb. 2021
Cât de periculos poate deveni ceaiul verde. Poate cauza afecțiuni grave de sănătate
Ceaiul poate avea efecte miraculoase. Foto: Kira auf der Heide on Unsplash

Ceaiul verde este unul dintre cele mai des întâlnite ceaiuri în diete. Înlocuiește cafeaua, are un gust plăcut, ne dă energia de care avem nevoie și ne ajută și la arderea caloriilor. Puțini știu însă cât de periculos poate deveni.

Ceaiul verde consumat în exces poate deveni un adevărat pericol. Specialiștii susțin că consumat regulat, dar în cantități mari, acesta poate genera probleme majore la nivelul ficatului, scrie voxbiz.ro.

Când devine periculos ceaiul verde

Proabil te întrebi cum de o simplă plantă poate fi atât de periculoasă. Ei bine totul se datorează cantității și perioadei în care în consumăm fără să luăm o pauză.

Potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports, o adolescentă care a vrut să scape de kilogramele nedorite a apelat la o dietă bazată pe ceai verde. EA a consuat trei căni de ceai verde pe zi, iar ulterilor a fost diagnosticată cu hepatită.

Cum de a fost posibil așa ceva? Ei bine, tânără cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic fără nicio grijă, iar rezultatele legate de kilograme au fost pe măsura așteptărilor.

Contează locul de unde îl cumpărăm?

Imediat după diagnosticare, medicii au făcut o serie de analize complexe care au scos la lumină faptul că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl bea, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei.

Mare atenție însă, nu este pentru prima oară când ceaiul verde este catalogat drept periculos. Ceaiul verde a mai fost pus pe lista neagră de mai multe ori, fiind asociat cu efecte negative asupra ficatului și nu numai.

De asemenea, de-a lungul timpului, cercetătorii au publicat articole științifice care prezentau că mai mulți pacienţi s-au îmbolnăvit în urma consumului unor extracte din ceai verde.

Ceaiul verde conține pesticide

Nu este vorba despre plantă sau despre modul în care este conservată, ci de pesticidele pe care le conține. Frunzele ceaiului verde conțiin pesticide pe care le inhalăm fie prin infuzie, fie prin alte metode în care consumăm planta.

Ideal ar fi să apelezi la un ceai natural, plantă și nicidecum la pliculețe. Acești așa zici săculeți de plastic pot fi și ei un pericol pentru organismul tău.

În momentul în care iau contact cu apa fierbinte, acești săculeți eliberează foarte multe particule de plastic în corp, care în timp pot provoca probleme digestive, iar cauza va rămâne necunoscută, așa că poate te gândești de două ori înainte de a cumpăra acest ceai.