Planta banală care ajută în lupta împotriva COVID-19: Medicii din întreaga lume au început să o folosească. În România, planta are o tradiție veche

01 dec. 2020
Planta banală care ajută în lupta împotriva COVID-19: Medicii din întreaga lume au început să o folosească. În România, planta are o tradiție veche

Cercetătorii din lumea întreagă au lucrat cot la cot pentru a găsi un vaccin pentru virusul SARS-CoV-2, iar în momentul de față mai multe vaccinuri sunt aproape de a fi aprobate de organismele medicale internaționale.

În același timp, oamenii de știință au descoperit în ultima perioadă beneficii uluitoare a unei plante aparent banale, împotriva COVID-19.

Socul, beneficii uluitoare împotriva infecțiilor respiratorii

Cercetătorii cunosc beneficiile uluitoare pe care socul le are în  organismului în cazul infecțiilor respiratorii și al tratării gripei.  Datorită acestor valențe, florile de soc sunt capabile să trateze și simptomele care apar în urma infectării cu noul coronavirus.

În Sua și China, florile de soc au început să fie la mare căutare din acest motiv, oamenii de știință din aceste două țări axându-se pe beneficiile plantei în întârirea sistemului imunitar și pe proprietățile ei vindecătoare.

Din păcate, anul 2020 a venit cu o producție slabă de soc. Din acest motiv, în Germania, spre exemplu, cererea a depășit oferta.

Și chiar dacă mulți cercetători nu au lucrat niciodată cu această plantă, cererea devine din ce în ce mai mare și nu puține sunt companiile care încep să testeze medicamente pentru Covid-19, ce au la bază extracte din soc.

Cercetătorii care au testat beneficiile siropului de soc împotriva COVID-19 susțin totuși că testele de până acum nu sunt de complete, motiv pentru care această plantă trebuie încă studiată.