Alimentele care îți îmbătrânesc pielea. Ingredientele pe care le conțin sunt extrem de periculoase

08 feb. 2021
Alimentele care îți îmbătrânesc pielea. Ingredientele pe care le conțin sunt extrem de periculoase
Ten sanatos

Toți ne dorim o piele catifelată, sănătoasă și cât mai luminoasă, însă câți dintre noi cunosc pericolele reale la care ne expunem în fiecare zi? În cazul în care nu știai, alimentația este esențială în elasticitatea și sănătatea pielii tale. 

Există o serie de alimente extrem de periculoase. Chiar dacă sunt delicioase, iar noi nu ne uităm prea mult pe eticheta lor, în timp, ele pot avea un impact major atât asupra sănătății noastre, cât și asupra coropului, dar și al pielii, scrie voxbiz.ro.

Care sunt cele mai periculoase alimente

Dieteticianul Tamara Prountseva a vorbit despre efectele neștiute ale acestor alimente care pot deveni un real pericol.  Atunci când sunt consumate regulat, ele pot duce la apariția prematură a ridurilor, uscăciunea tenului, apariția punctelor negre, iar în cel mai rău caz, chiar a coșurilor.

Printre acestea se numără produsele alimentare procesate, care conțin cel puțin 5 aditivi, cum sunt aromele, conservanți, coloranti și agenți de îngroșare. Cu alte cuvinte, produsele semi-prelucrate, produsele de patiserie, deserturile și sucurile, sunt un adevărat pericol pentru pielea ta și nu numai.

”Alimentele procesate pot neutraliza carbohidrații complecși. Acestea previn excesul de glucoză și, prin urmare, sunt capabile să reglementeze nivelul glicemiei”, a spus Tamara Prountseva.

Cum îți poți salva tenul

Cum pentru mulți dintre noi este dificil să avem o viață sănătoasă, dieteticianul vine totodată și cu o serie de recomandări. Pentru a ne menține pielea tânără cât mai mult timp, Tamara Prountseva ne propune să alegem cerealele, pâinea și pastele de grâu.

De asemenea, dieteticianul ne mai recomandă să consumam aproximativ 400 de grame de fructe și legume în fiecare zi pentru a întârzia îmbătrânirea pielii.

Dincolo de piele, starea de bine este și ea esențială, așa că persoanele care vor să arăte și să se simte cât mai bine, trebuie să consume zilnic alimente precum brânză, pește, ouă, soia și chiar nuci. De asemenea, și carnea este importantă, însă mare atenție, cea fără prea multe grăsimi.

Expunerea la soare fără protecție solară este și ea un pericol. Același lucru este valabil și în cazul lipsei de somn, dar și a fumatului. Toți acești factori externi favorizează îmbătrnirea tenului, așa că încearcă să te ferești de ei atât cât poți.