Bill Gates și-a revizuit previziunea! Când va veni cu adevărat finalul pandemiei

24 feb. 2021
Bill Gates și-a revizuit previziunea! Când va veni cu adevărat finalul pandemiei
Bill Gates, cofondatorul Microsoft

Părerile privind finalul pandemiei sunt împărțite. Chiar și Bill Gates și-a schimbat previziunea cu privire la acest aspect. Fondatorul Microsoft a mărturisit că suntem la un pas distanță de întoarcerea la normalitate. 

Bill Gates, cel care spunea că va fi nevoie de ani de zile pentru a ne putea întoarce la normalitate, are acum o altă perviziune, cea mai optimistă de până acum. Fondatorul Microsoft a anunțat că până la 2022, pandemia s-ar putea termina.

Noua previziune a lui Bill Gates

Miliardarul a mărturisit că odată cu vaccinarea masivă a populației, răspândirea virusului va putea fi bloată, drept urmare, COVID-19 nu se va mai putea răspândi, iar în acel moment se poate spune că pandemia a ajuns la capătul ei.

Potrivit acestuia, în vara acestui an lucrurile se vor apropia deja de normalitate, iar în 2022, ele doar se vor concretiza.

”Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a explicat fondatorul Microsoft, într-un interviu pentru El Pais.

Țările problematice

Previziunea lui Bill Gates ar putea să nu cuprindă întreaga lume. Miliardarul a mai mărturisit în interviul acordat ă inegalitățile între țările sărace și bogate continuă, iar de această dată este vorba despre procesul de vacccinare. Multe țări nu au acces la foarte multe doze de vaccin, pe când altele fac față cu bine valului pandemic.

”În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a mai spus acesta.

Bill Gates anunța pandemia

Previziunea lui Bill Gates ar trebui luată în calcul, mai ales pentru faptul că fondatorul Microsoft a fost cel care a prezis pandemia cu cinci ani în urmă. La acea vreme, el mărturisea că o catastrofă globală nu va fi niciodată generată de o bombă nucleară, ci de un virus gripal.

De asemenea, miliardarul mai povestea atunci că nimeni de pe glob nu este pregătit pentru o epidemie de acest timp, iar acesta este și motivul pentru care mulți oameni își vor pierde viața fără a mai putea fi salvați.

“Cel mai mare risc în ceea ce privește o catastrofă globală nu arată așa (n.r. – imaginea unei bombe nucleare). În schimb, arată așa (n.r. – imaginea virusului gripal). Dacă ar fi ceva care să ucidă peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degrabă decât un război.

Nu rachete, ci microbi. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea întâmpla asta, este pentru că am investit o sumă enormă în armament nuclear. Însă, am investit foarte puțin într-un sistem ce ar putea opri o epidemie. Nu suntem pregătiți pentru următoare epidemie”, mărturisea Bill Gates, în 2015.