Bill Gates pune capăt pandemiei. Rezolvarea pe care o cere miliardarul. Se simte vinovat

Bill Gates pune capăt pandemiei. Rezolvarea pe care o cere miliardarul. Se simte vinovat
Bill Gates, Cofondatorul Microsoft

Bill Gates a avut un rol esențial încă de la debutul pandemiei. Fondatorul Microsoft a donat niște sume impresionante pentru cercetări dar și pentru vaccinul anti-covid care este distribuit la momentul actual. Pe lângă faptele bune, el a fost pus la zid, iar în spațiul public au apărut mai multe teorii ale conspirației care în vizau.

Miliardarul nu se lasă amăgit de vorbele dure care fac înconjurul lumii și continuă să-și impună punctul de vedere. De această dată, el a pus pandemia într-o cu totul altă lumină.

Rezolvarea pandemiei este ”foarte ușoară”

Bill Gates a vorbit despre rezolvarea problemei legate de schimbările climatice. În opinia fondatorului Microsoft, dacă lumea s-ar unii și ar încerca să rezolve acest impediment,  ar fi ”cel mai uimitor lucru pe care l-a făcut vreodată omenirea”.

Fondatorul Microsoft a mai făcut și o comparație între probleme climatice și pandemie. Bill Gates consideră că rezolvare pandemiei este ”foarte, foarte ușoară”, în comparație cu riscurile, costurile și implicarea de care avem nevoie pentru a combate schimbările climatice.

Interesat de multă vreme de acest aspect, Bill Gates a publicat și o carte. ”Cum să evităm un dezastru climatic”, un ghid pentru abordarea încălzirii globale, conform BBC.

Ideile lui Bill Gates

În cartea publicată, fondatorul Microsoft suține că omenirea va reuși să pună capăt schimbărilor climatice într-un timp foarte scurt, ar putea realiza ceva fără precedent ca specie.

”Nu am făcut niciodată o tranziție, așa cum vorbim despre asta, în 30 de ani. Nu există niciun precedent pentru acest lucru”, spune Bill Gates.

Potrivit acestuia, tehnologia este cel mai mare aliat care ne poate ajuta în această luptă. Cu alte cuvinte, sursele regenerabile precum energia eoliană și energia solară ne pot ajuta să decarbonizăm energia electrică, dar, așa cum subliniază Bill Gates, aceasta reprezintă mai puțin de 30% din emisiile totale.

Pe lângă asta, va fi nevoie să decarbonizăm celelalte 70% din economia mondială, adică oțel, ciment, sisteme de transport, producția de îngrășăminte și multe altele. Pur și simplu nu avem modalități de a face acest lucru în acest moment pentru multe dintre aceste sectoare.

E nevoie de costuri reale

Fondatorul Microsoft a mai precizat că în acest moment, sistemul economic nu reprezintă costul real al utilizării combustibililor fosili, asta pentru că cei mai mulți utilizatori nu plătesc nimic pentru daunele aduse mediului cauzate de poluarea cauzată de benzina din mașină sau de cărbunele sau gazul care a creat electricitate în casa lor.

Tocmai din acest motiv, Guvernele lumii ar trebui să intervină. Aceasta ar putea fi singura șansa pentru a avea produse ecologice.

”Trebuie să avem semnale de preț pentru a spune sectorului privat că dorim produse ecologice”, a mai spus el.

Într-adevăr, chiar și miliardarul a spus că acest lucru va necesita o investiție uriașă, însă rezultatele vor fi pe termen lung și în folosul tuturor. De asemenea, Bill Gates a mai precizat că trebuie să știm doar două numere: 51 de miliarde și 0. Primul reprezintă câte tone de gaze cu efect de seră se adaugă în atmosferă în fiecare an, iar al doilea este nivelul la care trebuie să ajungem.

În ciuda eforturilor pe care le depune acum pentru a vedea o schimbare, chiar și el se declară vinovat de schimbările climatice.