Cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației despre Bill Gates. Chiar și cofondatorul Microsoft a rămas uimit

28 ian. 2021
Cele mai surprinzătoare teorii ale conspirației despre Bill Gates. Chiar și cofondatorul Microsoft a rămas uimit
Bill Gates, Cofondatorul Microsoft

Odată cu apariția vaccinului anti-covid, volumul teoriilor conspirative despre Bill Gates a explodat. Cofondatorul Microsoft s-a arătat și el total surprins de informațiile care au început să fie răspândite din ce în ce mai mult pe rețelele de socializare.

Bill Gates a rămas surprins de toate teoriile conspirative ”nebune” care îl privesc direct. El a declarat recent că cel mai mult și-ar dori să vadă cine este în spatele acestora de s-a ajuns la astfel de informări ”malefice”.

Cele mai ”nebune” teorii ale conspirației

Bill Gates a vorbit într-un interviu acordat recent despre milioanele de postări din mediul online, dar și despre ”teoriile nebunești ale conspirației” care fac referire strict la el. De asemenea, pe lângă cofondatorul Microsoft, nici expertul american de vârf în boli infecțioase Anthony Fauci nu a scăpat de critici.

”Nimeni nu ar fi prezis că eu și dr. Fauci am fi atât de proeminenți în aceste teorii cu adevărat rele”, a spus Gates. „Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară”, a mărturisit Gates pentru Reuters.

Dacă vă întrebați de unde au pornit toate aceste teorii conspirative, ei bine, totul a început atunci când Bill Gates a oferit cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19. În ceea ce privește suma de bani, aceasta include asistență pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice și tratamente potențiale.

Un val de dezinformări

Deși gestul făcut de Bill Gates ar trebui văzut demn de laudă, reacția a fost cu totul alta. În spațiul public au apărut milioane de teorii care alimentează dezinformarea oamenilor cu privire la originile coronavirusului.

Printre cele mai ”faimoase” teorii se afirmă că Fauci și Gates au creat pandemia pentru a controla oamenii, că îș doresc să profite de răspândirea virusului și, în același timp, că vor să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri în oameni.

Toriile l-au surprins totar pe cofondatorul Microsoft, care nu înțelege cum s-a putut întâmpla așa ceva într-un timp atât de scurt.

”Oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Gates.

”Va trebui să învățăm cu privire la acest lucru în anul următor și să înțelegem … cum se schimbă comportamentul oamenilor și cum ar fi trebuit să reducem acest lucru?”, a mai adăugat el.