Anunț neașteptat făcut de Dacia! Renunță la motoarele pe benzină și motorină. Când se va întâmpla asta

17 sept. 2021
Anunț neașteptat făcut de Dacia! Renunță la motoarele pe benzină și motorină. Când se va întâmpla asta
Modelul Dacia Spring se bucură deja de un real succes. Sursa foto: dacia.ro

Producătorul autohton Dacia se aliniază tendințelor din piață în materie de vehicule electrice și anunță că va renunța total la clasicele motoare pe benzină și motorină. Această decizie a fost anunțată de Denis Le Vot, vicepreședintele executiv în cadrul Grupului Renault și CEO-ul pentru Dacia. Când se va produce această schimbare?

Anunțul vine oarecum pe neașteptate, având în vedere că Dacia are în prezent un singur model electric, Dacia Spring. Cu toate acestea, producătorul se va alinia la tendințele mondiale în această privință și va renunța în totalitate de motoarele pe benzină, motorină și GPL.

„În 2035 toate modelele Dacia vor fi electrice, este un pas pe care îl vom face şi vom electrifica şi uzina de la Mioveni. Dacia nu este front-runner acum pe electric, dar mizează momentan pe motorizările pe GPL. Nu trebuie să uităm că la Mioveni noi producem acum cele mai mari maşini şi putem spune că vom avea acele joburi în România şi peste 100 de ani”, a spus Denis Le Vot, CEO-ul pentru Dacia şi Lada, potrivit ZF.ro.

Motoarele electrice și bateriile, produse în România

Acesta a explicat că motoarele, dar și bateriile pentru aceste vehicule electrice vor fi produse la uzina de la Mioveni. Astfel, constructorul nu va folosi fabrica de aici numai pentru asamblarea diverselor piese aduse din întreaga lume.

„Maşinile vor deveni din ce în ce mai scumpe din cauza noilor reglementări, iar următorul pas va fi trecerea la Euro 7. Când preţul creşte atât de mult, oamenii se gândesc de două ori înainte de a plăti peste 20.000 de euro pentru un automobil, mai ales când te uiţi ce cumpărai cu aceşti bani în urmă cu cinci ani”, a explicat acesta.

Mai este ceva vreme până se va renunța în totalitate la clasicele motorizări, așa că până atunci Dacia va introduce treptat diferite modele hibrid sau PHEV (plug-in hybrid). În prezent constructorul se bazează doar pe modelul Dacia Spring, care poate fi achiziționat la prețuri de sub 10.000 de euro, odată cu aplicarea ajutoarelor acordate de stat.