Andrea Bocelli nu s-a născut orb așa cum cred mulți. Cum și-a pierdut vederea renumitul tenor care a cântat în deschiderea EURO 2020

13 iun. 2021
Andrea Bocelli nu s-a născut orb așa cum cred mulți. Cum și-a pierdut vederea renumitul tenor care a cântat în deschiderea EURO 2020
Andrea Bocelli

Andrea Bocelli este unul dintre cei mai renumiți tenori din istoria muzicii. Acesta are acum 62 de ani și a cântat divin în deschiderea Campionatului European de Fotbal, așteptat cu multă nerăbdoare de milioane de fani din întreaga lume.

EURO 2020 a început bine, dar ulterior a fost umbrit de tragedia de la meciul Danemarca – Finlanda, în care mijlocașul Christian Eriksen era la un pas să-și piardă viața. Din fericire, acesta a fost stabilizat, iar acum se află în spital pentru mai multe investigații.

Cum a orbit Andrea Bocelli

Andrea Bocelli s-a născut în anul 1958 în Lajatico, Italia. Medicii au sfătuit-o pe mama lui să facă întrerupere de sarcină deoarece au considerat că bebelușul se va naște cu dizabilități. Aceasta a refuzat și împreună cu soțul său au avut mare grijă de cel care avea să devină unul dintre cei mai mari tenori ai lumii.

Andrea Bocelli s-a născut, însă într-adevăr cu o problemă: glaucom congenital. Această boală slăbește vederea și duce până la orbire, însă tenorul a rămas complet orb în urma unui accident suferit pe terenul de fotbal. Avea doar 12 ani și era un împătimit al sportului.

De altfel și acum, artistul practică ski sau călărie, ori de câte ori are ocazia. Andrea Bocelli a început să ia lecții de pian de la șase ani, iar ulterior a învățat să cânte la flaut şi la saxofon.

Andrea Bocelli a cântat divin în dechiderea EURO 2020

Un geniu în muzică, apreciat în întreaga lume

În anul în care a orbit, 1970 el a câştigat și prima competiţie muzicală, cu melodia „O Sole Mio”. Marea lui șansă s-a numit, însă legendarul tenor Luciano Pavarotti, care i-a cerut să meargă cu el în turneu, atunci când avea 34 de ani. De aici doar un pas până la marele succes.

Pe plan personal, Bocelli a fost căsătorit de două ori și are trei copii. După ce s-a despărțit de Enrica, cea cu care are doi fii, el a cunoscut-o pe Veronica Berti cu care are o fiică și care este împreună și astăzi.

Tenorul italian are o stea pe celebra alee Walk of Fame de la Hollywood și are peste 100 de milioane de exemplare vândute din numeroasele sale albume, apreciate în întreaga lume.