Vladimir Putin primește lovitura vieții lui. O înregistrare secretă face turul planetei. În ce ipostaze era președintele Rusiei

04 sept. 2021
Vladimir Putin primește lovitura vieții lui. O înregistrare secretă face turul planetei. În ce ipostaze era președintele Rusiei
Vladimir Putin poate rămâne președinte până la sfârșitul vieții sale

O înregistrare audio scăpată presei și publicată de ziarul independent Novaya Gazeta dezvăluie cum se vor desfășura, de fapt, viitoarele alegeri parlamentare din Rusia. Din înregistrare, se pare că se fac eforturi coordonate pentru falsificarea voturilor în favoarea partidului actualului președinte Vladimir Putin.

Potrivit sursei citate, înregistrarea a fost făcută de un participant anonim la o sesiune de instruire a lucrătorilor electorali din orașul Korolyov, regiunea Moscovei. În înregistrare, o femeie descrisă ca fiind „însărcinată cu falsificarea” spune că comisiile electorale „sunt interesate de anumite cifre și de un anumit partid”, cu o țintă de 42-45% din voturi, transmite The Moscow Times.

Deși aceasta nu menționează direct Rusia Unită, partidul lui Vladimir Putin, sunt discutate de mai multe ori modalități de a ajuta guvernarea și partidul pro-Kremlin.

Cum se falsificau voturile

Femeia explică apoi cum se va desfășura totul: pregătirea unor liste electorale duplicate pentru a falsifica voturile, cu o listă destinată observatorilor și cealaltă pentru alegători, precum și cum vor fi falsificate semnăturile.

Publicația Novaya Gazeta a declarat că trei persoane independente care au ascultat înregistrarea au identificat-o pe femeie drept Zhanna Prokofieva, un consilier al șefului orașului Korolyov.

„Dacă faci totul cu competență, atunci nu va funcționa niciun fel de vot, indiferent dacă este inteligent sau prost”, spune femeia, referindu-se la strategia lui Alexei Navalnîi, și a aliaților săi privind „votul inteligent” la scrutinul de la 19 septembrie, ce țintește să ralieze cei mai promițători candidați împotriva partidului Rusia Unită.

Îngrijorată de observatorii independenți

În înregistrare, femeia își exprimă îngrijorarea în privința observatorilor independenți de la secțiile de votare, dar adaugă în același timp că foarte puțini oameni erau înregistrați, de fapt, ca observatori.

Menționăm că, în august, ultima organizația independentă de monitorizare electorală din Rusia, Golos, a fost declarată „agent străin”, o acțiune despre care criticii de la Kremlin spun că va împiedica activitatea grupului și va permite fraudarea votului la alegeri.

Pe de altă parte, Comisia electorală centrală din Rusia (CEC) a anunțat vineri că a lansat o anchetă rapidă în urma acestei înregistrări. Însă, tot CEC anunța anterior că va pune la dispoziție fluxuri live de la secțiile de votare doar propriilor muncitori, a candidaților și partidelor politice care vor participa la alegeri, decizie ce a atras critici vehemente.