Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim a fost arestat! Ce acuzații grave i se aduc

16 sept. 2021
Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim a fost arestat! Ce acuzații grave i se aduc

Fiul patronului Cris-Tim, în vârstă de 22 de ani a fost arestat preventiv în urma unui flagrant al DIICOT. În momentul flagrantului, Vlad Timiș a fost testat și ar fi fost depistat sub influența cocainei. Ce acuzații i se aduc acestuia?

Anchetatorii au depistat inițial un tânăr în vârstă de 21 de ani care vindea cocaină în localitatea Cornu din județul Prahova. Ulterior, în urma unui flagrant, a fost prins și Vlad Timiș în momentul în care intenționa să ridice banii rezultați din vânzarea cocainei de către primul tânăr. Concret, fiul lui Radu Timiș este acuzat de procurorii DIICOT de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit art. 2 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, „(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.”

Soluția Tribunalului Dolj

Astfel, potrivit unei hotărâri a Tribunalul Dolj, fiul lui Radu Timiș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de un alt inculpat. Cei doi au contestat joi măsura preventivă.

„În temeiul art.226 din C.pr.pen. art.223 alin.2 din Codul de procedură penală rap. la art.202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Timiş Vlad-Cristian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stoian Daniel-Florin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art.275 alin.6 C.p.p. cheltuielile privind avocaţii din oficiu rămân în sarcina statului Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 14.09.2021, ora 20.35.”