Plângere penală împotriva lui Cozmin Gușă! Fostul patron de la Realitatea Tv riscă 2 ani de închisoare

Plângere penală împotriva lui Cozmin Gușă! Fostul patron de la Realitatea Tv riscă 2 ani de închisoare
Cozmin Gușă a fost mult timp un membru important al PSD

Deși Marius Vizer, un om de afaceri deosebit de influent, s-a opus Cozmin Gușă a reușit să se impună din nou ca președinte al Federației Române de Judo. Lupta a fost una acerbă, dar fostul patron de la Realitatea a fost mai abil și a reușit să-și consolideze poziția. Înainte de alegerile, care au avut loc la finalul lunii februarie, s-a depus și o plângere penală împotriva lui.

Cozmin Gușă a fost acuzat de Adrian Croitoru, fostul antrenor al lotului masculin de judo de „neexecutarea hotarârii judecătorești prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat”. Pedeapasă pentru această infracțiune este cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Adrian Croitoru a depus plângere penală împotriva lui Gușă, motivând că acesta refuză să-l repună în post, deși există o hotărâre definitivă a Curții de Apel Brașov prin care este obligat să facă acest lucru. Președintele Federației Române de Judo a transmis că-l va reangaja, dar ca șofer.

Gușă refuză să pună în aplicare hotărârea judecătorească

De precizat și că fostul antrenor al lotului masculin de judo a câștigat plata unor daune și drepturi salariale în valoare de 45.000 euro.

„Dacă instanța ne cere să-l reangajăm, e posibil, dacă sunt locuri în organigramă. Probabil că sunt locuri la categoria șofer al federației. Dar nu știu cum o să muncească, fiindcă e trecut pe statele de plată că lucrează la Dinamo. Decizia de la Apel este incorectă și am atacat-o prin contestație în anulare și vom cere și revizuirea procesului, pe baza unor probe neadministrate în prima fază. Plus că vom face plângere penală pentru cele trei judecătoare implicate, fiindcă avem dovezi rezonabile că nu s-a judecat corespunzător”, a transmis Cozmin Gușă, care a rămas președinte al Federației Române de Judo, deși Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo și bun prieten al lui Vladimir Putin, publicase chiar și o scrisoare deschisă în care-l acuza pe patronul de Realitatea Tv de proasta gestionare a tot ce reprezintă acest sport.

„În continuare, președintele FRJ nu își îndeplinește obligațiile și arătăm că acesta nici nu intenționează să întreprindă demersuri în acest sens, fiind de rea-credință”, scrie în plângerea penală depusă de Adrian Croitoru, adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, conform GSP.ro.