Florin Cîțu este distrus. Ce i-a spus Klaus Iohannis după ce a aflat că premierul a fost arestat în SUA (SURSE)

14 aug. 2021
Florin Cîțu este distrus. Ce i-a spus Klaus Iohannis după ce a aflat că premierul a fost arestat în SUA (SURSE)
Sursa foto: Facebook

După ce timp de câteva zile toate televiziunile și toate site-urile de știri din România au dezbătut intens problema arestării lui Florin Cîțu în SUA, premierul a ieșit public pentru a da explicații. Acesta a recunoscut evenimentul și a povestit că și-a vândut mașina și chiar s-a împrumutat pentru a plăti toată această aventură pe care o regretă.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă i-a informat pe președintele Klaus Iohannis și pe președintele PNL, Ludovic Orban despre arestarea lui în SUA. Acesta a confirmat că cei doi lideri nu au știut nimic despre acest moment neplăcut în momentul în care a intrat în politică, pentru că nu i s-a părut relevant.

Florin Cîțu a vorbit, însă acum cu șeful statului și a transmis că totul este în regulă și că titluatura de penal nu i se potrivește. A comis un delict în urmă cu 21 de ani, o greșeală, dar nu se poate încadra la o faptă penală, a spus premierul, vizibil afectat.

Florin Cîțu nu demisionează

„Am discutat, aceasta nu e o situație penală, sunt legislații diferite în România și SUA, nu se califică”, a spus Florin Cîțu.

Surse politice au dezvăluit pentru VoceaBanilor.ro că șeful statului a fost destul de enervat de ceea ce s-a întâmplat și a cerut explicații. El a vrut să afle și cine a dat drumul acestei informații în presă. Și se pare că bombă ar fi venit de la USR-PLUS.

Premierul a dat detalii și despre acea seară, în care a fost prins de polițiști.

„Este o situație prin care nu am dorit să mai trec. Era sâmbătă, 3 decembrie, fusese ziua colegului de cameră, de acolo veneam. Știu că am băut cât să depășesc limita legală. Cred că bere am consumat”, a spus politicianul.

Florin Cîțu a spus că nu are de gând să demisioneze pentru că sunt multe reforme pe care le are de dus la bun sfârșit.