VIDEO. Minune Dumnezeiască. Ce s-a întâmplat la o mănăstire din Grecia, care era cuprinsă de flăcări. Călugării au rămas înăuntru

10 aug. 2021
VIDEO. Minune Dumnezeiască. Ce s-a întâmplat la o mănăstire din Grecia, care era cuprinsă de flăcări. Călugării au rămas înăuntru
Sursa foto: Captură YouTube.

Mănăstirea Sfântul David, din nordul insulei grecești Evia, a scăpat de infernul flăcărilor care au cuprins Grecia, deși a fost practic înconjurată de flăcări. Focul, izbucnit în pădurea din apropierea lăcașului, a transformat în cenușă tot ce a întâlnit în cale.

Călugării au decis să rămână în mănăstire, în ciuda faptului că poliția, autorităților locale și pompierii le-au spus să evacueze clădirea. Ei au hotărât să rămână pentru a o apăra, iar locuitorii din localitatea învecinată s-au grăbit, de asemenea, la mănăstire pentru a-i ajuta.

Se pare că efortul lor a dat roade, iar călugării sunt convinși că a fost un miracol și mănăstirea a fost salvată de flăcări datorită rugăciunilor.

Mănăstirea, înconjurată de flăcări

La 200 de km de Atena, pe insula Evia, mănăstirea și mai multe sate au fost înconjurate de flăcări în cursul săptămânii trecute, în cel mai violent incendiu care a lovit Grecia în ultima vreme. Mai mulți călugări de la mânăstirea Sfântul David de pe insula grecească Evia, au refuzat să fie evacuați din flăcările violente care au cuprins insula din cauza valului de caniculă.

„Flăcările au o înălțime de 30 până la 40 de metri și înconjoară mănăstirea. Ne sufocăm de fum”, a povestit starețul mănăstirii pentru Agenția de știri Atena-Macedonia.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru cei afectați de incendii

Patriarhul Daniel i-a transmis, duminică, părintelui Ieronim II, arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, un mesaj în care exprimă compasiunea faţă de suferinţa tuturor celor afectaţi de incendiile din ultimele zile din Grecia. Acesta este convins că în această perioadă foarte dificilă din viaţa poporului elen credinţa în Dumnezeu şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să ocrotească pe toţi cei ce se luptă pentru stingerea incendiilor, iar celor care şi-au pierdut viaţa să le dăruiască odihnă sufletelor în pacea şi iubirea lui Hristos Cel răstignit şi înviat. Având convingerea că, în această perioadă foarte dificilă din viaţa poporului elen, credinţa în Dumnezeu, exprimată în rugăciunea către El, şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, vă îmbrăţişăm frăţeşte în Hristos Domnul”, a mai afirmat Patriarhul Daniel.