Probleme mari pentru românii care și-au rezervat vacanțe în Grecia. Lista insulelor unde se recomandă evitarea călătoriilor

30 iul. 2021
Probleme mari pentru românii care și-au rezervat vacanțe în Grecia. Lista insulelor unde se recomandă evitarea călătoriilor
Vederea dintr-una din camerele ale hotelului Mitsis din insula Kos

Agențiile de turism trebuie să facă față din nou provocărilor pandemiei. În ultima perioadă, deși s-a accelerat campania de vaccinare în Grecia, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut vertiginos. Astfel s-a ajuns ca țara să intre din nou pe lista roșie.

Asta înseamnă că cei care nu sunt vaccinați și se întorc în țară trebuie să intre în carantină sau să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de revenirea în România.

Insulele grecești pe care autoritățile le-au marcat cu roșu

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) dă o lovitură puternică turismului elen. Oficialii recomandă evitarea călătoriilor în 13 insule greceşti, printre care Mykonos – cunoscută drept paradis al miliardarilor, Santorini şi Rhodos. În acestea trei, enorm de mulți români și-au rezervat deja vacanțe.

Agențiile de turism sunt obligate acum să gestioneze această situație complicată pentru că sunt mulți care nu mai vor să meargă pentru că nu sunt vaccinați.

Creta se află printre acestea încă de săptămâna trecută

Pe lista neagră sau mai bine zis lista roșie pusă la dispoziție de ECDC se află și Creta, unde dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanțe. De altfel este insula din Greacia care primește cei mai mulți turiști anual, câteva milioane. Pe locurile 2 și 3 sunt Corfu și Rhodos.

ECDC a pus la dispoziție o hartă unde sunt marcate regiunile cu risc ridicat pentru infectarea cu noul coronavirus. Aceste hărţi ajută statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie, transmite Reuters.