Care este salariul real pe care-l încasează astăzi Preafericitul Daniel? Au existat multe speculații pe subiect

24 iul. 2021
Care este salariul real pe care-l încasează astăzi Preafericitul Daniel? Au existat multe speculații pe subiect

Preafericitul Patriarh Daniel, ajuns la vârsta de 70 de ani, câștigă o sumă consistentă în fiecare lună, mai mult decât decentă pentru a nu-și face griji pentru ziua de mâine. Doar din salariu acesta ar putea strânge o avere importantă, dar acest lucru nu se cunoaște pentru că nu există o declarație de avere exactă.

Acesta a fost ales în cea mai înaltă funcție a Bisericii Ortodoxe Române în data de 12 septembrie 2007, de către Colegiul Electoral Bisericesc. Salariul său a crescut de-a lungul timpului, având în vedere că guvernarea anterioară a majorat salariul minim pe economie, scrie fanatik.ro.

În 2018, salariul Patriarhului Daniel era de 16.600 de lei, la fel cu cel al președintelui Senatului României, dar în prezent lucrurile s-au schimbat în bine pentru Înaltul Prelat. Încă de anul trecut acesta câștiga lunar, nu mai puțin de 23.920 de lei pe lună, adică aproape 4.800 de euro.

Patriarhul a ținut o predică despre ce înseamnă să fii bogat

Preafericitul Părinte nu este impresionat de bani, dovadă stând și predica pe care a ținut-o în prima duminică din postul Crăciunului din 2018. Patriarhul Daniel spunea atunci că bogăția și sărăcia te pot îndepărta sau apropia de Dumnezeu și de semeni. Discursul său s-a viralizat rapid la acea vreme, după ce a spus și că bogăția nu este un scop în sine al vieții.

„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni. El nici nu mulțumește lui Dumnezeu, nici nu miluiește pe săraci, ci se gândește doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulțumitor sau nerecunoscător și nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc.

Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea și de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu și de semeni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor.