Unde poți petrece un weekend de neuitat. Trei destinații unde trebuie să ajungi neapărat în această iarnă

08 ian. 2021
Unde poți petrece un weekend de neuitat. Trei destinații unde trebuie să ajungi neapărat în această iarnă
Stațiunea Arieseni

S-au terminat sărbătorile de iarnă, însă asta nu înseamnă că trebuie să spunem stop vacanțelor. Ne-au rămas weekendurile, așa că avem destul timp liber să alegem destinațiile dorite și să ne punem la drum.

Dacă ești în lipsă de idei, dar vrei să petreci un weeekend departe de casă, iată trei destinații din România unde trebuie să ajungi neapărat. Priveliștile sunt uimitoare și poți face tot felul de activități în funcție de preferințe.

Stațiunea unde ninge șase luni pe an

Stațiunea Arieseni este o alegere bună dacă vrei să te relaxezi în acest weekend. Aceasta se află în Țara Moților, la altitudinea de 950 m, undeva intre localitatile Campeni si Stei, nu departe de Albac si Garda.

Spre deosebire de alte locuri din țară, această stațiune este precum o poveste. Aici vei găsi zăpadă în jur de șase luni pe an, din octombrie și până la finalul primăverii.

De asemenea, dacă ești un amator al sporturilor de iarnă, stațiunea Arieseni sigur va fi pe placul tău. Aici există două pârtii, Vartop 1 si Vartop 2, ambele dotate cu instalatie de teleschi si avand cam 1 km lungime.

Aici poți schia, te poți da cu snowbordul, iar dacă nu ești un adept al sporturilor extreme, poți închiria un ATV sau te poți da cu sania. Priveliștea te va lăsa și ea fără cuvinte, așa că merită să ajungi aici.

Stațiunea Arieseni

Locul unde îți poți găsi liniștea

Rânca este un alt loc unde te poți bucura de un weekend liniștit. La fel ca și în stațiunea Arieseni, și aici poți schia cât vrei de mult, sau poți sta într-o cabană la căldură, privind zăpada.

Rânca este o statiune montana in curs de dezvoltare, care se afla in judetul Gorj, la poalele Varfului Papusa, la 1600m. Priveliștea este uimitoare și oricui i-ar plăcea să se delecteze cu așa ceva.

Dacă nu sunteți adepții sporturilor de iarnă, puteți vizita Biserica și Muzeul Civilizației Montane. De asemenea, se pot vizita ți mai multe chei, mănăstiri asu peșteri, și de ce nu, puteți merge și în orașul Târgu Jiu care nu e deloc departe. Aici puteți admira operele marelui sculptor, Constantin Brâncuși.

Stațiunea Rânca

De ce să mergi la Peștera Muierilor

Și Peșterea Muierilor este o super destinație de weekend. Ea este situată în județul Gorj, la sud de Masivul Parang, in defileu, pe Valea Raului Galbenul.

Nu este nimic de speriat aici. Peștera este iluminată încă din 1965 și are o lungime de aproximativ 7 kilometri. În cazul în care nu știi prea multe despre Peștera Muierii, aici s-au gasit , candva multe schelete de ursi, vulpi, hiene si unul chiar de femeie.

De asemenea, dacă ajungi înăuntru vei vedea ”Sala Liliecilor, unde trăiește o colonie de lilieci. Povestea peșterii este și ea una interesantă. Denumiera acesteia vine din vremurile indepartate, cand bărbații plecau în lupte, iar femeile erau nevoite să se refugieze undeva, alături de copii și batrani, folosind aceasta peșteră.

Peștera Muierii

Dacă te-a convins vreouna din cele trei destinații, fă-ți bagajele și pune-te la drum. Pe lângă locul unde vei ajunge, pe drum, te vei bucura de peisaje unice pe care nu le poți găsi oriunde în lume.