TOP 3 destinații din Europa cu cele mai frumoase focuri de artificii. Trebuie să ajungi neapărat aici de Revelion

TOP 3 destinații din Europa cu cele mai frumoase focuri de artificii. Trebuie să ajungi neapărat aici de Revelion

Revelionul din acest an va fi sărbătorit complet diferit spre deosebire de anii precedenți. În ciuda restricțiilor impuse însă, mulți români aleg să călătorească și să își petreacă noaptea dintre ani într-o nouă destinație. Iată unde poți să petreci noaptea de Revelion în Europa. Vei avea parte de cel mai frumos joc de artificii.

Jocurile spectaculoase de artificii din Sydney sau Rio de Janeiro nu sunt singurele. Mai multe țări din Europa au făcut o adevărată tradiție și continuă să își uimească publicul larg în noaptea dintre ani.

Revelionul în Londra, o alegere perfectă

Dacă ați apucat deja să vă cumpărați biletele de avion pentru un zbor la Londra, vă veți bucura un adevărat spectacol. Spectacolul de artificii are loc chiar lângă marele ceas din Londra, iar autoritățile se asigură an de an că totul este făcut în condiții optime de siguranță.

De asemenea, chiar dacă nu vă aflați în Londra, focul de artificii poate fi văzut și din orașele apropiate, atât de grandios este. Până la momentul actual nu se știe exact cum se a desfășura trecerea dintre ani în capitala britanică, având în vedere apariția noii tulpini a coronavirusului, însă dacă lucrurile vor evolua pozitiv, cel mai probabil, atât britanicii cât și turiștii străini, se vor bucura de aceleași tradiții ca în fiecare an.

Revelion, Londra, Marea Britanie

Vedeta revelionului din Roma

Și italienii se mobilizează în noaptea dintre ani, iar Fontana di Trevi din Roma este vedeta revelionului. Toate focurile de artificii încep aici și pot fi văzute din mai multe colțuri ale orașului și chiar din afara acestuia.

De asemenea, în mod normal, în noaptea dintre ani, cartierul Medieval Trastevere găzduiește legendarele petreceri de stradă NYE, unde invitații au parte de gustări, Prosecco, spectacole de dans de stradă și focuri de artificii.

Spre deosebire de Londra, turiștii care ajung în Italia au mai multe posibilități pentru a petrece o noapte dintre ani memorabilă. Circus Maximus, cursa de care ce datează încă de pe timpurile Romei Antice, este un alt eveniment la care mii de italieni participă anual.

Revelion Fantana di Trevi, Roma

Totodată, fanii muzicii clasice se pot îndrepta către biserica de lângă castelul Sant’Angelo, unde se orchestrează un concert de muzică simfonică dedicat tuturor compozitorilor italieni de-a lungul timpului, precum Vivaldi sau Verdi.

Berlinul, o locație unică

Cei care nu vor să parcurgă o distanță prea mare pentru a sărbători revelionul pot alege să meargă în Berlin. Spre deosebire de marile orașe precum Frankfurt, Stuttgart sau Munich, în capitala Germaniei, petrecerile sunt pentru oricine.

Berlinul găzduiește anual un eveniment imens, unde Poarta Brandenburg este centrul acțiunii. Aici, turiștii se pot delecta cu fel de fel de piese, iar în fiecare an locurile sunt ocupate. Oamenii se mobilizează din timp pentru a putea avea o vedere cât mai bună.

Totuși, în acest an este posibil ca numărul participanților la eveniment să fie unul limitat, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura în continuare de focul de artificii și de starea de emoție pe care o avem la încheierea oricărui an.

Momentele pot fi vizualizate și online, pe paginile de socializare, chiar dacă nu suntem prezenți la fața locului.

Berlin, Germania, în noaptea de Revelion