Un gigant intră pe piața din România. Compania care dă startul unei investiții strategice

23 feb. 2021
Un gigant intră pe piața din România. Compania care dă startul unei investiții strategice

Planurile giganților nu au fost afectate de pandemie. O mare comapnie chineză recunoscută la nivel mondial intră pe piața din România în forță, ba chiar anunță și o investiție strategică cu această ocazie.

Probabil ați mai auzit până acum de jocurile Miniclip. Ei bine, dezvoltatorul elvețian al acestor jocuri și-a făcut deja intrarea pe piața din România și a anunțat și o investiție strategică în urma căreia a devenit acționar majoritar la Green Horse Games.

Ce este Green Horse Games

Green Horse Games nu este un nume atât de cunoscut, însă probabil de acum va deveni. Acesta este studioul din spatele titlului de succes Football Rivals, fondat în anul 2013 de George Lemnaru.

Tranzacția făcută de cele două companii oferă gigantului Miniclip o oportunitate pe care o aștepta de mult, intrarea în industria de gaming din România.

George Lemnaru, CEO al Green Horse Games s-a arătat onorat de alăturarea Miniclip în această investiție, mai ales având în vedere contextul actual. El a mai anunțat crearea de jocuri excepționale în viitorul apropiat odată cu noul parteneriat.

”Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât și pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântați să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noștri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri excepționale”, a declarat George Lemnaru, CEO al Green Horse Games.

O nouă schimbare pentru jocurile video

George Lemnaru a ținut să le mulțumească investitorilor și susținătorilor care au avut un rol esențial în această companie și fără de care nu s-ar fi putut ajunge în acest punct în niciun caz.

”Profit de această ocazie pentru a mulțumi investitorilor și susținătorilor noștri care se retrag acum din companie, odată cu această tranzacție. Au avut un rol esențial în succesul nostru de până acum și, fără ei, nu am fi putut ajunge în acest punct”, a completat Lemnaru.

Jurgen Post, CEO al Miniclip și-a arătat și el încântarea față de oportunitatea pe care acest parteneriat îl oferă.

”Suntem încântați să avem oportunitatea de a lucra alături de George, cu Alexandru Stroe, cofondator, și cu minunata echipă Green Horse Games. Le-am admirat munca de departe, de mult timp, și suntem foarte încântați de oportunitățile pe care le oferă acest nou parteneriat”, a spus Jurgen Post, CEO al Miniclip.

Cine controlează Miniclip

În cazul în care nu știați până acum, Miniclip nu este o companie independentă. Aceasta este controlată de gigantul chinez Tencent și are rolul de a dezvolta, publica și distribui jocuri către un public format din peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, sociale și online.

Compania a fost fondată în 2001 și are o audiență în peste 195 de țări. În anul 2015, Miniclip a primit o propunere greu de refuzat. Compania a primit o investiție majoritară din partea Tencent, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume și cel mai mare publisher de jocuri la nivel global.

De asemenea, un alt lucru important de știut despre Miniclip este că în ultimii doi ani, compania a cooptat mai multe echipe din industrie, precum Playsport (binecunoscută pentru Motorsport Manager), Yakuto (creatorii Darts of Fury), Masomo (cunoscuți pentru Head Ball 2), Ilyon (designerii jocului Bubble Shooter), Eight Pixels Square (Sniper Strike) și, mai recent, Gamebasics (creatorii OSM Online Soccer Manager).