Top trei destinații de vacanță în România. Unde vă puteți petrece vacanța de sărbători la un preț redus

24 dec. 2020
Top trei destinații de vacanță în România. Unde vă puteți petrece vacanța de sărbători la un preț redus

În ciuda faptului că suntem vizați de o serie de restricții în contextul pandemiei de coronavirus, românii și-au programat deja vacanțele de sărbători, iar unii au mers mult mai departe de aici, programându-și deja și vacanțele de primăvară. Totuși, dacă vreți o locație deosebită la un preț mai redus, cel mai indicat ar fi să ajungeți în aceste trei locații.

Nu toți oamenii își doresc să cheltuie o avere pe o vacanță de câteva zile, iar acest lucur este de înțeles. Așa că, pentru a vă ușura munca și pentru a nu mai pierde timp căutând oferte ieftine, dar totuși stațiuni interesante, iată top trei destinații de vacanță în România în care oricine trebuie să ajungă măcar odată.

Stațiunea care e pe gustul oricui

Păltinișul este primul pe listă. Aici se găsește cea mai înaltă și cea mai veche stațiune montană din România, aflată la o altitudine de 1440 de metri. Deși sună rafinat, iar peisajele sunt impresionante, cei care vor să petreacă o noapte în această stațiune vor scoate din buzunar doar 80 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, cu baie, în perioada iernii.

Cei care își doresc să petreacă o vacanță activă pe pârtie, vor fi cei mai fericiți, deoarece pârtie este una destul de mare și accesibilă atât pentru avansați cât și pentru începători. Cei care vor să se plimbe și să viziteze, nu vor fi nici ei neglijați. Aceștia se pot delecta cu clădiri istorice, casa memorială Constantin Noica,  iar un lucru important și din ce în ce mai greu de găsit în România: aerul curat, munții și brazii sunt din belșug.

De asemenea, curioșii de delicii culinare se pot bucura de mâncăruri tradițioanale Sibiului, la prețuri accesibile.

Destinația desprinsă din povești

Dacă Păltinișul este prea departe, sau nu v-a atras suficient de mult, poate Fundata o va face. Aici, peisajele sunt despreinse din povești. Oricine ajunge într-o astfel de destinație își va încărca complet bateriile indiferent de problemele pe care le are și se va liniști complet.

La fel ca și la Păltiniș, această stațiune are și ea peisaje extraordinare și se află la altitudinea 1304, acest lucru făcând ca localitatea să fie cea mai înaltă din țară.

Păltiniș, România .
Foto: dreamstime.ro

Cum lumea a aflat din ce în ce mai mult de această super destinație, locurile de cazare au devenit din ce în ce mai aglomerate, așa că este posibil să nu mai găsiți niciun loc de sărbători și nici de Revelion. Totuși, mulți optează pentru rezervări în satele apropiate în care priveliștea este asemănătoare. Este vorba despre Șirnea și Fundățica.

Dacă la Fundata prețul de cazare pentru o cameră dublă cu baie pornește de la 80 de lei, în satele apropiate, ar putea fi găsite și prețuri mai mici, în funcție de perioadă.

Stațiunea unde te poți caza cu 40 de lei pe noapte

De Olănești probabil ați mai auzit. Foarte multe persoane care suferă de astm merg în acestă stațiune, în special în perioada verii pentru a se putea bucura de un aer proaspăt. Totuși, în ultimii ani, stațiunea s-a dezvoltat foarte mult, iar dacă înainte era cunoscută doar pentru apele termale pe care le deține, acum este un loc destul de vânat de persoanele de toate vârstele.

Olăneștiul este punctul cheie de plecare pentru mai multe trasee turistice. Cei care aleg să meargă într-o vacanță în această destinație montană vor putea vedea schitul Iezer, cascada Olănești, dar și peștera Sfântului Antonie.

Spre deosebire de Fundata și Păltiniș, Olăneștiul poate fi considerată o stațiune pentru buzunarul oricui. Cea mai ieftină cazare pornește de la prețul de 40 de lei, iar în funcție de preferinețele pe care le are o persoană, se poate ajunge și la 95 de lei pe noapte pentru o cameră dubă cu acces la piscină.

Aveți deci, de unde alege pentru a vă face o vacanță cât mai frumoasă și pentru a vă bucura de frumusețile României, chiar dacă suntem într-o perioadă destul de dificilă.