Sute de români au ales să facă Revelionul în Maldive. Cât costă un sejur pe superbele insule. Destinația este deschisă pentru vacanțe în această iarnă

28 dec. 2020
Sute de români au ales să facă Revelionul în Maldive. Cât costă un sejur pe superbele insule. Destinația este deschisă pentru vacanțe în această iarnă
Insulele Maldive sunt o superdestinație de vacanță și iarna și vara. Sursa foto: visitmaldives.com

În contextul în care zeci de pârtii superbe din Europa au fost închise din cauza pandemiei, din ce în ce mai mulți turiști au optat pentru destinații exotice pentru vacanța de Revelion. Extrem de mulți au ales Insulele Maldive și asta pentru că locația este una deschisă, fără restricții, în care încă se mai poate călători.

Agențiile de turism care au prezentat ofertele au fost luate prin surprindere de numărul mare de doritori, astfel că numărul locurilor a fost suplimentat.  „Pe noi, ca agenție, ne-a surprins, era cumva de așteptat, pentru că sunt puține destinații turistice deschise”, a declarat Mihaela Luca, agent de turism la Știrile Pro Tv.

A fost nevoie de curse suplimentare spre Maldice, iar aceastea vor fi efectuate cu aeronave de la TAROM, o veste bună pentru compania extrem de afectată de pandemie. Avioanele vor face o escală în Dubai pentru a-și umple rezervoarele și pentru ca pasagerii care au ales această destinație pentru Revelion să coboare.

Pentru că sunt foarte multe destinații de vacanță închise, Maldive a devenit opțiunea numărul 1 pentru turiștii români. Astfel s-a ajuns la situația în care săptămânal, câte un avion plin va pleca spre insule. Rezervările sunt făcute până la sfârșitul lunii februarie. Un pachet turistic costă de la o mie de euro și poate ajunge la un preț de 30.000 de euro pentru un cuplu, în funcție de gradul de lux pentru care s-a optat.

Detalii despre Insulele Maldive

Maldive este o republică situată la sud-vest de sub-continentul indian. Este alcătuită dintr-un lanț de aproape 1.200 de insule, majoritatea nelocuite.

Pe Insulele Maldive se pot face tot felul de scufundări/ Sursa foto: visitmaldives.com

Niciuna dintre insulele de corali nu se află la mai mult de 1,8 metri deasupra nivelului mării, făcând țara vulnerabilă la orice creștere a nivelului mării asociată încălzirii globale.

Economia se învârte în jurul turismului și s-au dezvoltat zeci de insule pentru capătul superior al pieței turistice. Istoria sa politică a fost neliniștită de la înfrângerea electorală a președintelui Maumoon Abdul Gayoom în 2008.

Ce trebuie să știi ca turist în Maldive

Insulele Maldive sunt 99% apă și doar 1% teren. Și, așa cum ne-am putea aștepta, fiorii Maldivelor se află pe, sub sau peste suprafața apei. Oriunde alegeți să vă petreceți vacanța în Maldive, există oferte de sporturi nautice pe care le puteți practica. Rețineți însă că unele stațiuni preferă să le ofere oaspeților o liniște deplină fără sunetul motoarelor ambarcațiunilor folosite pentru o plimbare pe apă. Dar chiar și aceste stațiuni ar oferi plimbări relaxante cu canoe, windsurfing, snorkeling și scufundări.

Dacă vreți mai multă agitație, alegeți una dintre stațiuni sau o pensiune pe o insulă care le oferă pe toate. Plimbări cu banane gonflabile cu prietenii și familia, o plimbare solo tăind valurile pe un jet ski sau skimming laguna la viteză mare pe un wakeboard, toate acestea ar oferi acea goană de adrenalină pe care căutați să o simțiți întinerită și la un moment dat cu elementele . Pentru pasionații serioși de sporturi nautice există kite surfing, parasailing sau doar navigarea solo în jurul recifelor pe un catamaran.

Există mai multe, desigur. Dedicați-vă vacanța pentru a testa pauzele de surf care punctează atolii. Sau, dacă luați în serios scufundările, vă puteți planifica vacanța de scufundare cu o gamă largă de scufundări, care vă vor potoli setea de aventură, se arată pe site-ul de prezentare al Maldive.