Surpriză imensă! Cine va intra în lupta pentru șefia USR-PLUS? Are șanse să-i învingă pe Dan Barna și Dacian Cioloș

06 aug. 2021
Surpriză imensă! Cine va intra în lupta pentru șefia USR-PLUS? Are șanse să-i învingă pe Dan Barna și Dacian Cioloș

Candidatură surpriză pentru șefia USR PLUS, care le-ar putea încurca socotelile actualilor lideri, Dan Barna și Dacian Cioloș. Congresul formațiunii urmează să aibă loc la începutul lunii octombrie, atunci când va fi ales președintele prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat de toți membrii partidului. 

În vârstă de 34 de ani, senatorul Ambrozie-Irineu Darău vrea să aducă „un aer proaspăt” în partid, după ce și-a anunțat joi candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS. Într-un mesaj video postat pe contul său de socializare, acesta și-a exprimat nemulțumirea de situația actuală a formațiunii politice, care este acum aproape de scorul de la care a pornit în 2016.

Irineu Darău este originar din Făgăraș și este fost olimpic la informatică și istorie și absolvent de informatică la Universitatea din București, scrie fagarasultau.ro. Acesta a devenit liderul filialei brașovene a USR în octombrie 2018.

O schimbare în partid

„Sunt în faţa sediului USR astăzi pentru a îmi anunţa candidatura la preşedinţia USR PLUS. Fac acest pas deloc uşor pentru mine fiindcă, la nivel personal, consideră că USR PLUS nu este deloc într-un punct bun. După patru ani de când a fost creat acest partid, după o fuziune, după câteva luni la guvernare, suntem aproape la jumătatea scorului nostru maxim şi foarte aproape de scorul de la care am pornit în 2016.

Cred că e nevoie de un aer proaspăt în acest partid, cred că e nevoie ca în următoarele luni, atunci când ne decidem preşedintele partidului pentru următorii patru ani, când ne decidem ce fel de filosofie aplicăm în construcţia partidului, avem nevoie de o schimbare, avem nevoie de un suflu nou diferit de cel care a fost în cele două partide până acum, în USR şi în PLUS, înainte de fuziune”, a afirmat Irineu Darău, joi, într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Viziunea conducerii nu funcționează

În opinia sa, partidul nu se află pe o direcție bună și vrea să tragă un semnal de alarmă în acest sens. De asemenea, Irineu Darău spune că viziunea actuală a conducerii, dacă există, nu funcționează și acest lucru se vede clar în sondaje.

„Vreau să spun lucrurilor pe nume în această campanie şi să trag un semnal de alarmă. Nu suntem pe drumul cel bun. Am investit cu toţii timp preţios din vieţile noastre pentru o construcţie politică prin care să facem o ţară ca afară. Dar climatul intern scârţâie şi relaţia cu partenerii de guvernare cere multe compromisuri, iar reformele promise întârzie. Ne deconectăm tot mai accelerat de electoratul care ne-a acordat încrederea, deşi singura noastră putere vine de la aceşti oameni care şi-au pus speranţele în noi. Dacă ne uităm la sondaje şi la energia din partid, este evident că viziunea actuală a conducerii – dacă există vreuna – nu funcţionează”, a mai declarat acesta.