USR PLUS cere demiterea lui Ludovic Orban. Pe cine propun ca nou premier

USR PLUS cere demiterea lui Ludovic Orban. Pe cine propun ca nou premier
Ludovic Orban. Foto: Facebook

Cu doar o lună și jumătate înainte de alegerile parlamentare, tensiunea a atins cote maxime între USR PLUS și PNL. Declarațiile năucitoare ale vicepreședintelui USR, Cătălin Drulă au aruncat în aer întreaga scenă politică. În timp ce în PSD se curăță partidul de numele legate de Liviu Dragnea, pe partea dreaptă a eșicherului politic este scandal monstru.

Cătălin Drulă a dat un ultimatum PNL, spunând că partidul său nu va intra la guvernal cu Ludovic Orban premier. Președintele Klaus Iohannis a respins solicitarea USR PLUS, care a fost întărită și de purtătorul de cuvânt al partidului.

”Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Pe cine vor cei de la USR PLUS ca premier

„USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar.

Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă.

Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții. Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat Ionuț Moșteanu la Digi24, care este și deputat din partea USR.

Acesta a subliniat și că Dacian Cioloș ar fi un premier mult bani și că liderul PLUS ar fi așadar propunerea cu care partidul său ar merge în fașa președintelui Klaus Iohannis, după alegerile parlamentare.