Averea ascunsă a lui Ludovic Orban. Cine i-a furnizat bani ani de zile președintelui PNL

21 iul. 2021
Averea ascunsă a lui Ludovic Orban. Cine i-a furnizat bani ani de zile președintelui PNL

Averea liderului PNL, Ludovic Orban, a intrat de mai multe ori în atenția publică, mai ales în perioada când acesta deținea funcția de premier al României. Cum a reușit fostul premier să trăiască cu doar 3.000 de lei pe lună? 

Ludovic Orban încasa în 2019 salariu de la firma de avocatură „Doru Trăilă și Asociații” deținută de Doru Trăilă, soțul deputatului PNL, Cristina Trăilă. Liderul PNL a primit, conform declarației sale de avere de la acea vreme, suma de 90.000 de lei pentru servicii de consultanță. Întrebat atunci cum a reușit să trăiască din acest salariu auster, de 3.000 de lei pe lună Orban mărturisea că este un om simplu, cheltuielile fiind ale unui om normal.

„Sunt un om simplu, pot spune chiar că sunt auster și cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viață ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăiești strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci și din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli”, spune atunci Ludovic Orban.

Totuși, Orban mai primea atunci și indemnizația pentru funcțiile publice deținute, el punctând că în perioadele în care nu a înregistrat venituri nu a mers să ceară ajutor de șomaj.

Cum arată declarația de avere a lui Ludovic Orban în 2021

În prezent, conform celei mai recente declarații de avere a liderului liberal (14.06.2021), lucrurile nu s-au schimbat prea mult în ceea ce privește proprietățile. Acesta deține aceeași locuință împreună cu soția sa, în județul Ilfov, Comuna Dobroești, pe care a dobândit-o în 2014, dar și același autovehicul, un Volkswagen Passat din 2007.

În conturile în valută, ambele deschise în 2010 pe numele soției, acesta deține aproximativ 5.500 de euro, respectiv 8.200 de euro. Diferența față de declarația de avere anterioară o reprezintă apariția a două conturi în lei, de aproximativ 36.000 de lei și 50.000 de lei, titular fiind Ludovic Orban.

S-a produs o schimbare și în ceea ce privește veniturile, dispărând din declarația de avere a liderului PNL salariul încasat de la firma de avocatură „Doru Trăilă și Asociații”. Aici sunt trecute acum veniturile din perioada în care a fost premier (171.247 lei), respectiv veniturile încasate ca deputat (4.171 lei).

Declarația de avere a liderului PNL, Ludovic Orban, o puteți studia integral AICI