Suma incredibilă pe care o încasează lunar o moașă. Salariul se apropie de cel al medicilor

08 feb. 2021
Suma incredibilă pe care o încasează lunar o moașă. Salariul se apropie de cel al medicilor

Deși salariile medicilor și a personalului din spital se cer mărite, un spital din țară a reușit imposibilul. Aici, veniturile medicilor, dar și ale spălătoreselor sau ale moașelor întrec orice imaginație.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu oferă salarii astrnomice angajaților. Potrivit unui document obținut de Antena 3, salariile variază între 3.400 de lei și 24.202 de lei, uimitor este însă cine le încasează.

Ce salariu încasează o moașă

Potrivit sursei citate, o moașă începătoare de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu încasează lunar supa de 7.644 de lei. O moașă cu experiență pe de altă parte a câștigat doar în luna decembrie a anului trecut 24.202, o sumă mai mare decât a oricărui medic din spital.

Spălătoresele de la spital nu se pot plânge nici ele. Acestea au salarii care variază  între 4.770 de lei şi 5.700 de lei pe lună.

Dacă vă întrebați cât câștigă o infirmieră în acest spital, ei bine, și aici sunt salarii atractive care variază între 5.500 de lei și 8.100 de lei. Toate aceste sume sunt nete și nicidecum brute, așa că salariul brut cu siguranță întrece orice fel de imaginație.

Ce salariu are un asistent în București

Deși la Spitalul din Târgu Jiu o infirmieră ajunge să câștige aproape 8.000 de lei, în Capitală, o asistentă poate câștiga maxim 4.345 de lei.

La spitalele din București, salariile asistentelor variază între sumele de 3.610 şi 4.345 lei, în funcţie de vechime. Vechimea are și ea la rândul său niște reguli.  În funcție de vechime există 5 gradații care se adaugă la salariul de bază, astfel:

  • gradația 1 – de la 3 ani la 5 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază prevăzut în anexele la prezenta lege cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;
  • gradația 2 – de la 5 ani la 10 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;
  • gradația 3 – de la 10 ani la 15 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;
  • gradația 4 – de la 15 ani la 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;
  • gradația 5 – peste 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază”, se explică în legea 153 din 2017.