Sorana Cîrstea, lovitură neașteptată pentru Simona Halep. Pe ce loc se află acum în clasamentul WTA și ce avere a strâns din tenis

30 apr. 2021
Sorana Cîrstea, lovitură neașteptată pentru Simona Halep. Pe ce loc se află acum în clasamentul WTA și ce avere a strâns din tenis
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea era considerată în urmă cu zece ani cea mai mare speranță a tenisului românesc. Aceasta era răsfățata presei, iar specialiștii spuneau despre ea că va ajunge cu siguranță în Top 10 WTA. Mai mult decât atât, toți erau de părere că jucătoarea născută la Târgoviște va câștiga cel puțin un turneu de grand slam. Doar că toate aceste previziuni s-au împlinit pentru Simona Halep.

Pentru Sorana Cîrstea, cea mai bună performanță a carierei datează din 2009, când s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Atunci a obținut și cea mai bună clasare din carieră, locul 23 WTA. Toată lumea se aștepta că din acel punct, să existe o evoluție constantă, până la vârf.

Sorana Cîrstea a ajuns din nou în centrul atenției

Doar că lucrurile nu au stat deloc așa. Sorana s-a îndrăgostit de un jucător de tenis, cu care a avut o relație tumultoasă și o parte din atenția ei s-a mutat pe distracții, vacanțe și iubire. În schimb, Simona Halep a ales să se dedice în totalitate carierei și a evoluat până a ajuns numărul 1 mondial și a câștigat 22 de turnee de tenis, printre care 2 de grand slam.

Sorana Cîrstea a înregistrat în ultima perioadă o evoluție în jocul său, iar rezultatele au început să apară. În plus, relația ei cu Ion Ion Țiriac, fiul miliardarului Ion Țiriac a ajutat-o și mai mult să revină în prim plan.

Câți bani a câștigat din tenis Sorana Cîrstea până acum

În urmă cu o săptămână a câștigat și cel de-al doilea turneu din carieră, la Istanbul. Iar asta a transformat-o în favorita numărul 1 a publicului, dacă analizăm numărul de accesări și de share-uri pe rețelele de socializare. Simona Halep a trecut cel puțin pentru moment în plan secundar, iar Sorana se bucură din nou de atenție sporită, ca-n vremurile ei foarte bune.

Simona Halep și Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a câștigat până acum din tenis puțin peste 6 milioane de dolari și se află pe locul 58 WTA. Pentru a putea merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea are nevoie să urce până pe locul 56 și să rămână acolo până la sfârșitul lunii mai.

În prezent, ea se află pe tabloul principal de la Madrid, unde a primit un wild card. Turneul este patronat de Ion Țiriac și se încadrează la categoria WTA 1000.