Pasiunea la care Ion Țiriac nu poate să renunțe. Plătește lunar o sumă colosală pentru acest moft

25 ian. 2021
Pasiunea la care Ion Țiriac nu poate să renunțe. Plătește lunar o sumă colosală pentru acest moft
Ion Țiriac a fost mulți ani cel mai bogat român din lume

Ion Țiriac are 81 de ani și continuă să se mențin în formă. La momentul actual este unul dintre cei mai bogați oameni din România. El deține mai multe afaceri în domeniul auto, imobiliar, sportiv, însă are o pasiune care îi mănâncă o sumă enormă.

Pe lângă pasiunea pe care o are pentru mașini, Ion Țiriac este și un mare iubitor de avioane, motiv pentru care, omul de afaceri scoate, lunar, din buzunar, suma de 100.000 de euro pentru a-și întreține colecția personală de avioane.

Pasiunea costisitoare a lui Ion Țiriac

Puțini știu că Ion Țiriac deține, printre altele, și o companie aviatică privată. El este singurul operator charter de pe piața românească, specializat în servicii VIP și călătorii de interes de afaceri.

Compania lui Țiriac deține trei avioane și un elicopter. Dacă vă întrebați la ce sumă a ajuns o astfel de investiție, ei bine, valoarea totală a acestora este estimată la aproximativ 120 de milioane de euro, o sumă pe care nu mulți și-o permit.

Pe lângă avioanele pe care le deține, Ion Țiriac mai dispune și de o bază fixă, dar și de un terminal propriu.

De asemenea, omul de afaceri nu așteaptă mereu piloții. Uneori, acesta își pilotează și singur avioanele, dat fiind faptul că deține un brevet în acest domeniu de mai mulți ani. El a fost pilot chiar și pentru sportiva româncă, Simona Halep.

De ce își conduce singur avionul

Chiar miliardarul dezvăluia în urmă cu ceva timp că și își conduce singur avionele. De asemenea, o mare problemă pentru el a fost că nu a avut bani pentru a avea doi piloți.

“Pilotez pentru că nu am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă. Copilot să fie altul, eu sunt comandant, stau în stânga. Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii.

L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul înseamnă că nu îl merită”, mărutrisea recent, Ion Țiriac, într-o emisiune.

Colecția impresionantă a lui Ion Țiriac

Colecția de aparate de zbor ale lui Ion Țiriac este de-a dreptul impresionantă. Miliardarul susține că deține cel performant avion existent în România. Este vorba de un Bombardier G5000, pe care l-a achiționat cu suma de 30.000.ooo.

În ceea ce privește specificațiile avionului, acesta are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.

Totuși, avioanele nu sunt pentru oricine, așa că Ion Țiriac trebuie să scoată din buzunar o sumă imensă pentru a le putea întreține, fie că ele merg sau nu. Potrivit unui calcul realizat de playsport.ro, în perioada pandemiei, Ion Țiriac a plătit pentru operațiunile de întreținere ale hangarelor și ale aeronavelor, aproximativ 100.000 de euro.

În această sumă se încadrează și salariile plătite angajaților.