De ce a ales Simona Halep să se vaccineze cu serul de la Pfizer BioNtech? Valeriu Gheorghiță vine cu precizări

25 feb. 2021
De ce a ales Simona Halep să se vaccineze cu serul de la Pfizer BioNtech? Valeriu Gheorghiță vine cu precizări
Simona Halep s-a vaccinat anti-coronavirus cu serul Pfizer BioNtech

Simona Halep a fost infectată cu coronavirus, dar a trecut cu bine peste infecție, chiar dacă a ținut-o blocată în casă o bună perioadă de timp. Totuși aceasta s-a refăcut destul de rapid și a revenit pe terenul de tenis pentru antrenamente. Pe 24 februarie, chiar de Dragobete, sportiva a decis să se și vaccineze.

Simona Halep a ales serul de la Pfizer BioNtech și imediat au apărut numeroase speculații legate de eficiența celorlalte două vaccinuri, AstraZeneca și Moderna. Totuși coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că toate cele trei companii care furnizează vaccinurile ne furnizează produse sigure, care vor ajuta la imunizarea în masă a populației.

„Îmi doream să mă vaccinez, dar tot timpul am emoții când se întâmpla ceva, dar am venit cu sufletul deschis și sunt foarte bine acum. (…) Am făcut vaccinul Pfizer”, a declarat Simona Halep la Institutul Cantacuzino, unde i s-a administrat serul.

De ce a ales Simona Halep vaccinul Pfizer. Valeriu Gheorghiță explică

Valeriu Gheorghiță a explicat și de ce celebra tenismenă a optat pentru Pfizer și nu pentru Moderna sau AstraZeneca.

„Nu am știut până la momentul vaccinării cu ce tip de vaccin se va vaccina. Ca principii, fiind vorba de contextul particular legat de participarea doamnei Simona Halep în perioada următoare la turnee în afara țării și de necesitatea finalizării într-un timp cât mai scurt a schemei de vaccinare, a fost varianta care asigura aceste deziderate”, a transmis medicul.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat și că serurile Moderna și Pfizer sunt deja aprobate de Agenția Mondială anti-Doping, iar pentru un sportiv acest lucru este extrem de important. Poate pierde o competiție câștigată ceva, dacă se constată că li s-a administrat un medicament interzis.

„Suplimentar, din ceea ce am aflat, vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech și Moderna sunt aprobate de Agenția Mondială anti-Doping. Mai mult decât atât, după cum știți, în România, stocul pentru vaccin de la Moderna este zero. Azi am primit o noua tranșă care va fi rezervată pentru asigurarea rapelului persoanelor deja programate”, a mai spus Valeriu Gheorghiță pentru Libertatea.