Se renunță la majorarea pensiilor? Informația care va da toți pensionarii peste cap

Se renunță la majorarea pensiilor? Informația care va da toți pensionarii peste cap
Pensionari

Majorarea pensiilor așteptată de luni de zile rămâne deocamdată o enigmă. Este posibil ca pensionarii să nu primească nici în acest an sumele promise. Un economist a spus pentru ce trebuie să fim pregătiți.

Economistul Adrian Câciu nu crede în majorarea pensiilor, iar motivul este unul foarte simplu: problemele din partid. Cu alte cuvinte nu este vorba despre bani, cât este vorba despre ”războaiele”dintre liberali.

2021 nu va fi anul majorării pensiilor

Adrian Câciu susține ferm că anul 2021 nu va fi deloc anul majorării pensiilor așa cum se așteaptă toți pensionarii, iar acest lucru este transmis foarte clar de disputele dintre liberali.

Pe de o parte Raluca Turcan, ministrul Muncii le dă speranțe pensionarilor, spunându-le că pensiile vor fi recalculate și indexate, însă de cealaltă parte, premierul Florin Cîțu are cu totul și cu totul alte idei. El a spus foarte clar că atât pensiile cât și salariile reprezintă 95% din buget, iar la momentul actual, bugetul României nu își mai poate permite așa ceva.

“Nu cred că vor mai majora pensiile anul acesta. Eu am impresia că este şi o bătălie internă în PNL. Doamna Turcan încă insistă să fie mai plăcută, chiar dacă uneori greşeşte. Spune: “Am început şi facem şi recalculare şi eu am propus să fie și indexate”.

Domnul Cîțu s-a exprimat foarte dur, în ultimele zile. A spus că pensiile şi salariile sunt 95% din buget. Bugetul nu mai permite acest lucru”, a spus economistul, la DC NEWS TV.

Cine a spus adevărul?

Cine a avut dreptate însă? Ministrul Muncii sau premierul țării? Adrian Câciu este convins că Florin Cîțu a fost destul de sincer cu toate informații pe care le-a prezentat în spațiul public.

Premierul țării a spus cât costă pensiile, de câți bani este nevoie, dar faptul că statul nu își permite o astfel de majorare având în vedere criza economică care a afectat atât România, cât și restul țărilor de pe glob.

Dincolo de afirmațiile premierului însă, economistul Adrian Câciu susține că altul este adevărul despre majorarea pensiilor. Potrivit acestuia, există soluții pentru ca pensiile să fie mărite, însă nu se dorește acest lucru. Singura problemă este ”bătălia” din partid, care va prelungi această situație neplăcută pentru pensionarii din România.

”Ne-a spus şi cât ne costă pensiile pentru creşterea de anul trecut şi ne-a cam închis gura. Din perspectiva politică, între ei sunt nişte bătălii. Atâta timp cât domnul Cîțu este la timonă, nu văd cum vor creşte pensiile anul acesta. Soluţii are, dar nu vrea”, a mai adăugat Adrian Câciu.