Scandal imens. Unele fotbaliste sunt prea urâte pentru a se putea mărita. Ce președinte de țară a făcut aceste afirmații

25 aug. 2021
Scandal imens. Unele fotbaliste sunt prea urâte pentru a se putea mărita. Ce președinte de țară a făcut aceste afirmații
Sursa foto: Pixabay

Scandal imens iscat de declarațiile unui șef de stat despre femeile fotbaliste! Samia Suluhu Hassan, de altfel prima femeie președinte a țării respective, a spus că, în timp ce femeile din fotbal aduc mândrie națională prin câștigarea de trofee, unele nu șanse să se căsătorească din cauza felului în care arătă.

Concret, este vorba de Samia Suluhu Hassan, în vârstă de 61 de ani, prima femeie președinte a Tanzaniei. Aceasta a făcut remarcile în timp ce găzduia echipa de fotbal masculin sub 23 de ani a Tanzaniei în orașul Dar es Salaam, transmite BBC.

„Dacă le-am aduce aici şi le-am alinia, despre unele din ele, care au şi sânii mici, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei”, a spus şefa statului. Hassan a mai adăugat că pentru unele jucătoare „la cum arată, căsătoria e doar un vis”.

Pe de altă parte, în discursul său, ea a spus că sportivii au o viață grea în momentul în care își încheie cariera și a cerut autorităților să se asigure că sunt îngrijiți odată ce se pensionează. Samia a menționat că a este în special greu pentru femei.

Samia Suluhu Hassan, președinta Tanzaniei

Umilință la adresa tuturor femeilor

Președinta Tanzaniei a fost imediat criticată pentru această afirmație despre femeile fotbaliste din țară.

„Comentariul făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilință la adresa tuturor femeilor”, a declarat Cahterine Ruge, fostă membră a Parlamentului tanzanian şi actuala şefă a organizaţiei de femei a principalului partid de opoziţie.

De asemenea, un cercetător privind sănătatea mintală s-a declarat șocată de această afirmație și a întrebat retoric „unde sunt drepturile femeilor”.

Președinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, ocupă această funcție din martie, când l-a înlocuit pe John Magufuli, care a murit din cauza unor complicații cardiace, deşi fusese internat în stare gravă cu COVID-19. Acesta din urmă a fost, de asemenea, criticat de multe ori pentru interdicția de a merge la școală impusă fetelor însărcinate sau mamelor.