Cristian Tudor Popescu, acuzații grave la adresa spadasinei Anamaria Popescu: „Pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească”

29 iul. 2021
Cristian Tudor Popescu, acuzații grave la adresa spadasinei Anamaria Popescu:
Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din România

Gestul medaliatei cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo de a nu da mâna cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak continuă să nască reacții acide în spațiul public. Renumitul jurnalist Cristian Tudor Popescu s-a arătat de-a dreptul dezgustat de scena care a fost redată la aeroport.

Anamaria Popescu a trecut pe lângă Eduard Novak, la rândul lui și el fost medaliat de trei ori la Jocurile Olimpice, de două ori cu argint și o dată cu aur, fără să-l privească măcar și l-a lăsat cu mâna întinsă.

Apoi a avut un discurs acid în care a condamnat faptul că scrima primește prea puțini bani și așteaptă să se ducă ministrul la Tokyo să obțină el medalia de aur. Dacă unii au aplaudat reacția spadasinei, ei bine mulți analiști și jurnaliști au fost surprinți de negativ de discursul sportivei.

CTP o critică aspru pe Anamaria Popescu

Toată lumea se aștepta ca aceasta să vină în țară cu zâmbetul pe buze, dar ea a avut o atitudine agresivă împotriva tututor și i-a certat inclusiv pe jurnaliștii care i-au calculat banii pe care aceasta urmează să-i încaseze de la statul român, ca urmare a medaliei de argint obținute.

„Performanţele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari şi incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admiraţie comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Bugetul scrimei româneşti este cu siguranţă insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu acelaşi ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorşi de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învăţat din nobila artă a muşchetarilor. Nu ştiu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă şi în încăierarea politică dâmboviţeană”, a spus CTP.

Ministrul Eduard Novak a avut și el o reacție la tot ce se întâmplă. El spune că declarația lui a fost interpretată greșit și că nu i-a reproșat nimic spadasinei. Ba dimpotrivă că argintul ei valorează cât un aur.

Ministrul Eduard Novak și-a cerut scuze

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege.

Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare.

Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a spus Eduard Novak, la TVR 1